Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

På spaning

Just nu känns det lite grand som på spaning efter den tid som flytt. Bredbandet har inte varit så brett på sista tiden utan en bättre passande beteckning har kanske varit smalbandet ;-). Det har m a o varit näst intill omöjligt att surfa in på Fotosidan och andra ställen på flera dagar. Vems felet är vet jag inte. Comhems eller vår brf? Kanske bådas. Det har i alla fall varit krångel i stort sett hela hösten. Jag misstänker att föreningens något åldersstigna utrustning inte klarar av dagens intensiva trafik. Jag spanar för närvarande av vad som hänt under den gångna veckan.

 

På spaning

På spaning efter tricks

 

På spaning efter presumtiva väljare

 

Det är ganska kul att spana av sin omgivning. Med kameran beredd naturligtvis.

 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2010-11-26 15:58 | Läst 4415 ggr. | Permalink
Gatufoto är alltid spännande!

Krånglande bredband är riktigt trist. Jag undrar hur ofta man egentligen får den hastighet som man har beställt, det finns säkert en massa finstilt i kontraktet där leverantören friskriver sig allt ansvar. Och när det inte funkar är det alltid någon annans fel. Vårt telebolag Telus börjar rutinmässigt med att skylla på min dator.

Jag hade en kompis en gång som skämtsamt sa: "Farfar var hästhandlar och pappa handlade med bilar. Själv handlar jag med datorer." Det var på 80-talet. I dag skulle han sagt: "Själv säljer jag bredband."
Svar från pic-tor 2010-11-27 08:47
Tack Ernst Göran. Jag kan bara inte förstå varför det ska vara så svårt att få bredbandet att fungera hela tiden. I dag är ju så många beroende av nätet för att betala räkningar bl a men även i sitt dagliga arbete. Det finns en boende här på området, som arbetar hemifrån, som fått kompensation från Comhem för att bredbandet legat nere.
Fantastisk kvalitet i bilderna, rent tekniskt alltså. De är inte dåliga annars heller men jag brukar inte ta mig tid att klicka upp bilder när jag läser bloggar, fast ikväll gjorde jag det och fick en trevlig överraskning. Skärpa och gråtoner känns optimala, du kan dina rattar på kameran ser jag.

Trevlig helg! /Thomas
Svar från pic-tor 2010-11-27 08:58
Tack Thomas för dina vänliga ord. Den här gången har jag fotograferat digitalt. Jag efterarbetar mina bilder inte särskilt mycket. I det här fallet har jag efterbelyst första bilden lite grand för att lugna ned bakgrunden. Sedan konvertering till svartvitt i Silver Efex Pro utan att dra för mycket i några reglage. Den andra bilden är i stort sett konverterad rakt av. Dagens s k fullformatskameror ger ju en fantastisk upplösning men det är inte alltid det går fram när bilderna läggs ut på FS.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg