Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Drottningoffret var det.....

For en sväng till Stockholm den tredje maj i år.  Ägnade mig åt lite gatufotografering runt omkring i stan. På hemvägen stannade jag till en stund på Sergels torg för jag såg att det var en del aktiviteter där. Ett filmteam höll på att rigga upp en kamera i trappan som vätter mot fontänen. Nere på plattan stod en stor folkmassa och alla hade en ros i handen. Jag tänkte att det måste vara en reklaminspelning för Socialdemokraterna. Då kommer den väl att visas i TV under valkampanjen senare under hösten tänkte jag vidare. Det dröjde inte länge förrän jag upptäckte Susanne Reuter bland alla människor. Efter ett tag gick hon upp i en talarstol och höll tal. Ett tal som inte hördes för oss som stod där. Det blev många omtagningar och efter varje tagning fick människorna lämna tillbaka sin ros. Inför nästa tagning fick de rosen tillbaka. Ja, så här höll det på ett bra tag. Många stannade till och tittade på medan andra kastade ett öga helt hastigt åt händelserna och gick sedan vidare.

Inte förrän nu till jul har jag fått vetskap om att inspelningen handlade om serien Drottningoffret som visas på TV 1 med början i kväll kl 21:00. Det ska bli kul att se om några av "mina bilder" kommer med :-).

Filmteamet riggade upp en kamera i trappan

De här var inte så intresserade av inspelningen

Inte den här killen heller

Men han var desto mer intresserad

Förmodligen en statist

Liksom de här

Så dök Susanne Reuter plötsligt upp

Hon gick uppför trappan till talarstolen

Nu var hon på plats...

...och talet till nationen kunde börja

 

Jag har inte varit ute i kylan och fotograferat så mycket den sista tiden utan det har blivit lite städning och uppdatering i Lightroom i stället. Ett arbete som lätt blir eftersatt när kameran går varm.

 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2010-12-27 20:29 | Läst 6381 ggr. | Permalink
Kanon bilder Torbjörn, du var tydligen på rätt ställe vid rätt tidpunkt eller hur man brukar säga.
Mvh micke
Svar från pic-tor 2010-12-27 22:32
Tack Mikael. Ja, ibland ramlar man in på rätt plats vid rätt tillfälle :-).
Vilken tur att vara på plats när sådana här saker händer! Flera riktigt bra bilder av människor. Jag bara får för mig att du använt en rätt lång brännvidd, för det är kanske inte den riktiga gatufotokänslan. Vad nu det har med saken att göra :-)
Svar från pic-tor 2010-12-28 15:51
Ja, ibland ramlar man in rakt i händelsernas centrum :-). Det är intressant att se vilket enormt arbete det ligger bakom inspelningen av en enda scen. I höstas tittade jag på inspelningen av "Mannen som hatar kvinnor" i Uppsala och där höll man på en hel dag med samma scen. Det var ständiga omtagningar. Här har jag använt en 70-300 zoom.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg