Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Slutet är nära, eller fortsätter det som förut?

Vad är det för speciellt med nyårsafton egentligen? Ett år håller på att ta slut och ett nytt står för dörren. Men är inte allt ett kontinuum? Inget tar slut och inget börjar på nytt. Det flyter på liksom. Tiden alltså. När Big Bang inträffade startade klockan och den tickar på. Dag som natt. Ja, men planeterna då? De står ju inte stilla. Och de fyra årstiderna? Och då och nu? Okej då, det är komplicerat så visst är det väl något speciellt med nyårsafton kanske. Men inte så värst. Inget dramatiskt händer ju i natt. Lite smällare och raketer blir det förstås ett tag, men sedan är det som vanligt igen. En ny almanacka är införskaffad den gamla håller på att ta slut. Men inte riktigt. Några veckor av 2011 inryms faktiskt i 2010 års almanacka. Fast 2010 tar slut. Om en kvart. Tiden är ett förunderligt ting.

 

Snart dags att låsa upp 2011. Vem har nyckeln?

Det är kallt nu, men det blir varmare sen. Och kom ihåg – solen lyser även på liten stuga.

 

På återseende 2011

/Torbjörn

Inlagt 2010-12-31 23:49 | Läst 5447 ggr. | Permalink
Jag har mätt tid i ostintag och Belgisk öl. Hare bäst
Svar från pic-tor 2011-01-01 08:59
Hur mycket är osten? Ja, varför inte ;-). Eller, hur mycket öl har runnit? Nej, osten är bättre ;-). Efter frukost är det dags för snöskottning. Det har kommit en hel del i natt. Ha det bra Micke.
Trevlig bildkavalkad att illustrera tidens gång med. Själv tror jag inte att tiden finns alls, den är en administrativ idé som metodiskt utvecklats av denna världens teknokrater för att få saker att fungera som dom vill. Eller hur? Big Bang? Det första nyårsfyrverkeriet måste så klart vara det ståtligaste. Men Big Bang finns ju bara i vår fantasi.

Men NUET finns. Det enda som någonsin finns. Carpe Diem!
Svar från pic-tor 2011-01-01 08:55
Tack Ernst Göran. Big Bang är nog fortfarande den förhärskande teorin bakom universums tillblivelse. Sedan finns det astronomer som menar att det finns flera parallella universum. Något av dem ska vara så nära som "innanför skjortan" på oss. Jag hörde en astronom uttrycka sig så i ett TV-program. Vi kan inte se det universumet eftersom det existerar i en annan dimension. En dimension vi människor inte kan uppfatta. Jag håller precis på att fånga nuet och nuet är frukost ;-).
Allt flyter, även tiden. Vi larvar oss och försöker dela in den i bitar, kanske helt ovetande om att det är någon annan cykel vi borde fira. Men jag tycker ändå det är häftigt med nyårsfirandet, det är ju något som väldigt många människor kan samsas om. Ett gigantiskt lagarbete med perfekt synkronisering.

Gott nytt år! /Thomas
Svar från pic-tor 2011-01-01 16:39
Visst är det trevligt att människor över hela världen kan samsas kring trevliga traditioner. Även om nyåret inte "infaller samtidigt" överallt.

God fortsättning
önskar
Torbjörn
Gott Nytt År!!!! / Lena E
Svar från pic-tor 2011-01-02 13:34
Hej Lena! Hoppas du får ett fint 2011.

/Torbjörn
Vi får väl hoppas på att de som tolkar Mayakalendern har rätt...att tiden inte tar slut i oktober i år.
Vi lär väl få se den 28 oktober om det fortsätter att finnas tid att räkna.
Fina bilder levererade du här.
Svar från pic-tor 2011-01-03 08:16
Det visste jag inte att Mayakalendern säger att tiden tar slut i höst. Med tanke på alla hemskheter vi människor ställer till med, och ibland med benäget bistånd från naturen, så undrar man ju ibland hur länge det kan hålla på. Kul att du gillar mina bilder från sjön Valloxen med omnejd i Knivsta.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg