Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bajen i Berlin och mystiskt budskap

I somras besökte jag Berlin tillsammans med en gammal kompis. Vi hade en härlig vecka i rekordvärmen. En dag bestämde vi oss för att besöka loppmarknaden i Mauerpark som ligger i f d Östberlin. När vi kom dit fick vi veta att loppmarknaden öppnade först dagen därpå. Lite snopna blev vi förstås och vad skulle vi då hitta på. Uppe på en höjd såg vi att det rörde sig människor så vi släpade oss upp dit i den 36-gradiga värmen. Det visade sig vara ett gäng som höll på med en filminspelning av något slag. På toppen finns en stor, mur- och staketomgärdad idrottsanläggning. Muren och allt runtomkring är fullständigt nedkletade med graffiti. Bland mängder av bilder hittade vi en med ett mystiskt budskap.

Nu undrar jag naturligtvis vad den här graffitimålaren (Ulf?) menade med sina budskap.

Tänk på lånet? 137 VH? Hata AIK?

Det sista är ju inget budskap utan snarare en uppmaning. Något hade hänt mellan de två klubbarna AIK och Hammarby. Någonting så upprörande att en svensk kille, förmodligen Bajenfan, under ett besök i Berlin, är tvungen att skrika ut sitt hat. Vad var det som hände egentligen?

 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-01-08 00:05 | Läst 5184 ggr. | Permalink
Så egendomligt! Till och med graffitin globaliseras. Vilket sammanträffande också med cykeln med de illgröna däcken, den ser nästan ut som om den var en del av graffitin. Jag undrar om killen vid cykeln begrundar rivaliteten mellan AIK och Hammarby? Fast det kan man betvivla, han känner nog inte ens till den.

För många år sedan var jag på oskyldig promenad i Stockholm när två hotfulla typer plötsligt seglade upp framför mig och frågade: "AIK eller Djurgården?" Smockan hängde i luften. Jag fann mig och svarade glatt: "Hammarbaj!" De tappade fullkomligt fattningen, stirrade på mig som om jag var från en annan planet, ryckte på axlarna och gick sin väg. :-)
Svar från pic-tor 2011-01-08 11:24
Ja, animositeten mellan stockholmsklubbarnas anhängare kan ibland te sig rent löjeväckande. Killen vid cykeln vet nog ingenting om bråket mellan dem utan han är här tillsammans med en kompis och målar lite i de små utrymmen som ännu finns kvar. Det var ju ett avväpnande svar du gav de två "huliganerna" :-).
Ja den här väcker tankar och kul att du fick med en cykel också. Undrar vad lkillen tänker på också.Kul bild!
Svar från pic-tor 2011-01-08 11:32
Hej Pia-kristina. Nej, den här unge killen och hans kompis visste inte mycket om svensk klubbfotboll. De var mer intresserade av graffiti och här vid muren tror jag att de tog sina första lärospån för de var väldigt försiktiga i sitt målande. Det är många som cyklar i Berlin och man ser ofta väldigt påkostade och färggranna cyklar.
Hej.

Det är jag som ligger bakom verket och undrar om du möjligtvis fotade fler målningar på den väggen?

När är bilden tagen? undrar hur länge den fick sitta.
Svar från pic-tor 2011-03-12 22:00
Jag tog en hel del bilder på den här väggen den här dagen som var den 10 juli 2010. Varmt var det som jag skrev ovan, 36 grader närmare bestämt. När var du där och målade?
RAMBO1 2011-03-13 00:13
Okej. Vi körde mer på väggen den 8e eller 9e juli (minns ej vilken dag vi var där) och detta blev resultatev av "slumpburkarna", dvs den färg som blev över så undrar vart man möjligtvis kan få tag i de övriga bilderna?
Ang. "Tänk på lånet" så var jag med en bostadsbelånad vän som inte alltid är säker på om han vågar ta till brukarna pga sitt lån, 137 VH är ett ställe i söderort och HATA AIK borde alla göra!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg