Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Lite mindre kolhydrater och kan man verkligen köpa vila?

Lördag och ledig. Först frukost och Uppsala Nya Tidning. Bläddrar igenom tidningen medan jag äter fil och müsli. Kollar e-posten till kaffet. Sedan en sväng till Hälsohuset, sporthallen i Knivsta heter så, för ett pass på gymmet. Hem efter en och en halv timme drygt för lite lunch och lösning av dagens Suduko. Hjärnan behöver också få lite motion. För att slippa använda stekpannan värmer jag några skivor kassler i mikron på högsta effekt. Till det blir det kokta morötter och broccoli, tomater, både färska och konserverade, jordnötter och så några sillbitar. Avslutar med ett saftigt äpple av sorten Ingrid Marie. Sedan en tid försöker jag dra ned på kolhydrater. Inte för att jag är överviktig men det finns andra goda skäl till att inte äta för mycket kolhydrater. Viktminskning får man på köpet. För min del 3-4 kg sedan mitten av augusti.

Solen skiner igenom molnen lite grand när jag tar mig ned till stationen i Knivsta. Jag tänker åka in till Uppsala och Vaksala torg för att se om loppmarknaden har kommit igång efter alla helger. Med Upptåget tar det bara ca 10 minuter till Resecentrum i Uppsala. Fantastiskt snabbt och smidigt. I dag har jag förutom Sony A850 också mellanformataren Yashica 124G med mig. Yashican är laddad med Fuji Acros 100 ISO.

Väl framme vid Vaksala torg har solen helt gått i moln och det är grått och tråkigt. Loppmarknaden lyser också med sin frånvaro så jag drar ned på stan. Innan det blir alltför mörkt gör jag slut på filmen i Yashican och tar upp Sonyn. Går en sväng efter ån ned till Stadsträdgården där jag träffar en god vän. Vi pratar en stund och sedan drar jag vidare. Vädret är verkligen inte inspirerande så jag vänder om och går tillbaka till Resecentrum. På framsidan finns ett antal, fast monterade, stolar som jag inte kan låta bli att fotografera den här gången heller. Så är det jämt. Jag vet inte vad det är för särskilt med dessa stolar men jag måste bara ta några bilder. Handlar det om besatthet? Kan man verkligen bli besatt av vissa motiv? Jag är lite svag för cyklar också ;-). Mittåt, mittåt (tänk vad det uttrycket var populärt ett tag, i dag hör man det aldrig).

Mina negativ från Yashican blev sisådär. Jag har aldrig sett så många, små vita prickar på negativ tidigare. Kan de komma från vattnet? Jag noterade att vattnet var mjölkaktigt när jag sköljde filmen. Vi får vårt vatten från Görvälnverket i Järfälla. Negativen får vänta ett tag. I dag kommer bilderna helt och hållet från min Sony A850. I gråvädret konverterades alla till svartvitt.

 

Stora famnen

Ett halvt översnöat räcke

Så var det dessa stolar då

Jag kan inte låta bli att ta bilder på dem

Titta, hittade jag inte lite stolar ombord på den här båten också?

Med lurar på missar man väl det mesta?

En kvinna skyndar till tåget

Medan en annan kvinna skyndar sig hem med en påse vila ;-)

 

Helgdagsvilan går mot sitt slut och en ny arbetsvecka står för dören. Fattigmånaden är snart över för om en dryg vecka kommer lönen. Ljuset kommer också. För varje dag blir det lite ljusare och det mår vi alla bra av. Vare sig vi fotograferar eller inte.

 

På återsende

/Torbjörn

Inlagt 2011-01-16 22:23 | Läst 2749 ggr. | Permalink
Stolarna tycker jag om. Ska hålla utkik efter dem. Middagen med kassler, jordnötter, sillbitar + annat smått till lät imponerande vågat. Imponerande också att du har UNT. Men du kanske jobbar där? Själv har jag tröttnat och sagt upp blaskan drygt ett halvår sedan. Har säkerligen blivit uppringt minst 10 ggr med erbjudanden om att återigen bli en prenumerant, men har stått emot trycket ännu så länge. Vi får se längre fram.
Svar från pic-tor 2011-01-17 08:03
Ta och kolla in stolarna Rauni. De står ju där varje dag. Kanske blir du också besatt ;-). Helg-DN sade jag upp för en tid sedan och hur det blir med UNT när prenumerationen går mot sitt slut får vi se då. Frukost utan morgontidning låter trist ;-(.
Åh.. vart ligger den affären Vila?? Den bara måste jag besöka och storhandla lite ;)))

Härliga bilder Torbjörn, stolarna är ju toppen!!
Svar från pic-tor 2011-01-17 08:10
Vila är en ny bekantskap för mig. Affären alltså. Vet inte om den ligger i Uppsala men ett besök där kanske är hälsosamt ,-). Vad roligt, Marie, att du gillar mina stolar.
Det är alltid intressant att studera bilder konverterade till svartvitt. Olika fotografer gör det på olika sätt och med lite olika resultat. Som vanligt är det ju subjektivt hur man egentligen vill ha det.

Stolarna är faktiskt lite kul på något sätt :-)
Svar från pic-tor 2011-01-17 08:20
Kul att stolarna intresserar dig Ernst. Vid konvertering till svartvitt använder jag oftast Silver Efex Pro. Här har jag ökat kontrasten och strukturen lite grand.
Fina foto igen Torbjörn och alltid kul med en berättelse:o)
mvh synnöve
Svar från pic-tor 2011-01-17 08:23
Tack så mycket Synnöve. Kul att du gillar mina bilder och mitt lilla kåseri.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg