Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Blowin' in the wind

En blåsig vecka i början av oktober åkte jag ned till Falsterbo. Min kusin Erik, som är fotograf, hade ringt och undrat om jag hade möjlighet att komma ned och hälsa på. Jag hade mycket sparad semester kvar så det var inget problem att få ledigt. Väl nere i Falsterbo fick jag välja mellan att bo hos dem eller i en släktings sommarstuga. Jag valde det senare för att inte ställa till med för mycket besvär eftersom Erik och hans fru Trine skulle jobba den här veckan. Vi träffades på kvällarna då vi åt middag tillsammans och pratade till sena natten. Därefter cyklade jag hem i kolmörkret till min stuga.
Dagarna tillbringade jag på stranden där jag fotograferade föremål som illustrerar den ständigt blåsande vinden. Det som fascinerade mig var hur vinden skulpterar sanden med hjälp av sjögräs och de föremål det fastnar vid. Likt visaren, eller pendeln, på en klocka svänger sjögräset fram och tillbaka och skapar med tiden mönster och gropar i den fina sanden. Sjögräset häftar vid allt som ligger på stranden. Intorkade maneter, snäckor, träbitar, rötter, stenar, cigarettändare mm. Temat är nästan oändligt och ständigt lika fascinerande. Några exempel visas här och flera i min bok "Blowin' in the wind". Uppdatera sidan så dyker boken upp.
På återseende
/Torbjörn
 

Inlagt 2011-01-22 15:39 | Läst 5117 ggr. | Permalink
Snygg bok, mycket fin. VAd kostade den att göra? Är du nöjd med BLURB?
Svar från pic-tor 2011-01-23 10:58
Tack Per. Jag tycker att det fungerar väldigt bra med Blurb. Det här är min tredje bok där. Programmet man jobbar i fungerar alldeles utmärkt och kvaliteten på böckerna är också väldigt bra. Priset på boken framgår av länken. Jag har valt extra fint papper till den här boken.
Läckra former i sanden och fina bilder.
Kul med den där foto boken tycker jag, blir ju som ett typ bildspel men från en bok ,mycket bra :)
Mvh micke
Svar från pic-tor 2011-01-23 11:03
Tack Mikael. Jag kan verkligen rekommendera att man sammanställer sina fotoprojekt i en fotobok. Det är mycket roligare att bläddra i en sådan än att glo in i en dataskärm.
Vind, sand, sjögräs och ... cigarettändare :-) Jo, vinden skulpterar verkligen sand på det märkvärdigaste vis.
Svar från pic-tor 2011-01-23 11:09
Man skulle kunna tillbringa ett helt liv på stranden och ständigt uppleva nya motiv. Vindens skulpterande förmåga är makalös, men man måste förstås ha intresse och fantasi för att upptäcka alla skiftande nyanser. Men kul är det ;-).
Vilka härliga dagar du måste haft, det är så fint därnere i Falsterbo.och vilka bilder, boken är verkligen jättefin.
Svar från pic-tor 2011-01-23 10:50
Tack så mycket Pia-kristina. Jag hade en helt underbar vecka där jag rådde mig helt själv. Fastän det blåste ordentligt njöt jag i fulla drag när jag vandrade runt där på stränderna. Vad roligt att du tycker om boken.
Många fina bilder.
Den sista här på sidan, före boken, fick ju sin förklaring i helfigur. Läcker.
Svar från pic-tor 2011-01-24 15:43
Tack Olle. Vad roligt att du gillar bilderna. Den där bron har jag cyklat över några gånger i mycket stark blåst. Det var mer tur än skicklighet att jag inte hamnade i vattnet ;-).



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg