Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bollnäs kom, sågs och förlorade

För alla bandyvänner var det fest i dag på Studenternas i Uppsala. SM-finalen i bandy mellan Bollnäs och Sandviken. När jag gick från Resecentrum hamnade jag bland tillresande Bollnässupporters, Sandvikssupporter som jag är, men hälsingarna var trevliga och marschen till arenan gick utan problem. Matchen vanns till slut av Sandviken efter sju sorger och åtta bedrövelser. De spelade inget vidare i dag, första halvlek var de stundtals riktigt dåliga. Andra halvlek kom de tillbaka och dominerade matchen långa stunder utan att för den delen spela toppbandy. Bollnäs var hela tiden giftiga i sina anfall även om de mattades mot slutet. Ska man vara riktigt ärlig hade de mycket väl kunnat stå som slutsegrare, speciellt som de fick ett mål tveksamt bortdömt för offside. Sandviken missade å andra sidan en straff så det var en mycket rafflande match.

Bollnäs kom, sågs och förlorade...

...medan Sandvikens supportrar fick njuta segerns sötma

 

För min egen del började bandyfesten inte så bra. Övernitiska vakter beslagtog min lilla ståltermos innehållande te för de menade att ståltermosar kunde användas som tillhygge mot, ja vad då? I halvtidsvilan gick jag till inhägnaden där termosarna förvarades (?) och tog tillbaka min. Det blev en smörgås och en mugg te trots allt. Slutet gott allting gott :-).

 

På återseende

/Torbjörn

 

 


Inlagt 2011-03-20 22:43 | Läst 5035 ggr. | Permalink
Dags att köpa ett sånt där objektiv som är en termos då, så du slipper få den beslagtagen? ;)
http://kaffebrus.com/canon-70-200-stor-kaffemugg-objektivmugg-1429.html

God natt.
Svar från pic-tor 2011-03-20 23:31
Mycket bra tips Tord. Ska kolla om Sony hängt på den där trenden.
Vilka fina färgstarka bilder.
Svar från pic-tor 2011-03-22 09:22
Tack Pia-kristina. Bollnäsfansen var verkligen färggranna medan dito från Sandviken mest var teman på svartvitt. Precis som det ska vara. Färg och svartvitt :-).
En verklig folkfest, kan jag se! Och att bandy tydligen är en sådan stor sport, detta har jag inte haft klart för mig. Men abbans att komma beväpnad med sådana terroristvapen som te och smörgås :-)
Svar från pic-tor 2011-03-22 09:26
En SM-final i bandy är bland det absolut häftigaste man kan uppleva inom idrotten i Sverige. Det är en fantastisk folkfest som fyller, förutom Studenternas IP, Uppsalas gator och nöjesställen. Trots att jag så försmädligt blev avväpnad så blev det en makalös upplevelse :-).
Fina bilder. Men en helt ointressant match eftersom Bajen inte var med=)
/John-Erik
Svar från pic-tor 2011-03-22 09:29
Tack John-Erik. Nej, Hammarby blev ju mosade av Sandviken i semi så de fick stanna hemma den här gången. Matchen var mycket intressant kan jag förtälja :-).
Eftersom SAIK slog ut mitt lag, Bajen naturligtvis :-)), så är de rätt mästare. Kollade lite på TV och jag tyckte det var en riktigt bra final med nå'ra urläckra mål.
Härlig bild på SAIK-supportern.
Ha de' bra!//Kurre
Svar från pic-tor 2011-03-22 09:36
Jag var nog lite för kritisk mot Sandviken direkt efter matchen. Jag tittade i går på matchen igen på SVT-Play och Sandviken gjorde en riktigt bra match, speciellt i andra halvlek. Bollnäs var också mycket bra och jag hade inte blivit speciellt sur om de hade vunnit. Planens två giganter var Daniel Berlin i Sandviken och, naturligtvis, Per Hellmyrs i Bollnäs. Så här efteråt håller jag med dig, det var en mycket bra final, oerhört rafflande och med ett makalöst slut. Efteråt var det härligt att se glädjen hos Sandvikenspelarna, många med tårar i ögonen.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg