Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

En skär torsdag i Sigtuna

Efter att ha läst alla positiva omdömen om Fuji X100 blev jag under Skärtorsdagen lite sugen på en fotorunda. Jag lämnade målarpytsarna åt sitt öde, bryggde en termos med kaffe, bredde några mackor och for i väg. Visste egentligen inte vart jag skulle åka men efter att ha snurrat runt ett tag kring Steninge slott bl a hamnade jag till slut i Sigtuna. Jag promenerade ned till hamncafeet i hopp om att få se några fullvuxna skinnknuttar och deras hojar. Väl framme kunde jag konstatera att det var soprent på den fronten. Det enda jag kunde se var några mopeder. Jag gick ut på piren men där var nästan tomt.

Båtsäsongen har inte kommit igång ännu

De här bojarna ska snart i sjön

Slangen är på plats

Ett par barbenta tjejer kom farande på en moppe

Jag gick upp till Storgatan, satte mig på en bänk och fikade. Det var inte särskilt många människor ute men några strosade igenom den lilla staden eller slank in på ICA för att handla det sista inför helgen.

En uttråkad hund satt på Storgatan

Den skära butiken

Bakom den här grinden döljer sig ett café

Det är stängningsdags och personalen går hem

Den gamla asken har varit med om mycket

Väl hemma i Knivsta igen ser jag att bönderna har börjat med vårsådden...

...björkarna har fått musöron...

...men asparna väntar ett tag till

 

Det blev mest bilder den här gången. Några med skärt inslag. Skärtorsdagen den 21 april, anno 2011.

 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-04-22 12:34 | Läst 5614 ggr. | Permalink
När jag läser (och framförallt tittar på) ett sådant här inlägg är det inte utan att jag känner längtan både till bonnlandet och till småstaden, har ju bott i båda miljöerna under min bortovaro från storstaden. Det är något visst när traktorerna har lämnat idet...

Trevligt.
Svar från pic-tor 2011-04-23 22:50
Tack Jan-Olof. Bonnlandet och småstaden har sin charm. Bara några hundra meter bort kan jag se hur bonden sår, skördar och plöjer. Jag håller med dig, det är inte så tokigt. Men bonden på bilden håller till åt Alsikehållet.
Verkar ha varit i tidigaste laget på säsongen för att Sigtuna skulle erbjuda så mycket gatuliv. Men tjejerna på moppen var en syn! Och tänk att vårsådden redan kommit igång, det måste ha torkat upp snabbt!
Svar från pic-tor 2011-04-23 22:55
De lättklädda tjejerna var inte särskilt rädda av sig. Jag vågar inte tänka på vad som skulle kunna hända vid en sladd t ex :-(. Vi har fått en plötslig värmebölja och den verkar hålla i sig ett tag till. Bönderna jublar och drar skyndsamt ut på fälten med sina gigantiska traktorer. Det lär bli regn efter helgen och då blir det kletigt på de uppländska leråkrarna.
Så skön skärtorsdag du verkar ha haft.Sjärv är jag omgiven av barn och barnbatn och en hel drös med vitsippor
/ Marianne
Svar från pic-tor 2011-04-23 22:59
Jodå, det blev en liten, fin utflykt. Jag behövde komma bort från torkande målarfärg ett tag. Vilken lycka att ha både barn och barnbarn hos sig. Kristoffer, min yngste son, var hos mig en stund i kväll och vi åt lite god mat och fick en trevlig stund tillsammans men nu har han dragit i väg in till en vän i Uppsala. Det är fint ute i markerna nu.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg