Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Fotofika i Uppsala

Jag har precis målat taket i mitt sovrum. Nu ska jag måla väggarna och sedan blir det nya golvsocklar som pricken över i. Det är roligt att måla, men förarbetet är inte särskilt roligt. Problemet är väl att man har samlat på sig för mycket saker. Skåp, byråer och garderober är smockfulla med kläder och allehanda ting. För att inte tala om bokhyllor och böcker. Inför målningen rensade jag ut kläder från två garderober jag har i sovrummet. Det blev nästan en full sopsäck som jag ska förbi till Myrorna med. Garderoberna slog jag sönder och körde till miljöstationen. De var så fula så när målningen är klar ska jag köpa nya.

Precis som färgen flödar från rollern så flödar även en massa tankar och idéer när man håller på och jobbar. Skulle det inte vara trevligt om vi som träffas och fikar i Uppsala gör något tillsammans. Varför inte en fotobok? Vi bestämmer tema och deadline. Någon får vara redaktör och ta emot alla bildfiler som naturligtvis ska vara klara för tryck. Under ett år kan det säkert bli några böcker. Det blir roligare att träffas om vi har något gemensamt, litet projekt att snacka om. En fotobok behöver inte kosta särskilt mycket och är vi några stycken som beställer så får vi mängdrabatt. Jag föreslår att vi träffas ganska snart igen, före innan alla försvinner på semester, och diskuterar vidare. Vad säger ni?

En rak höger

En gammal goding

Allseende ögon

Nu är det dags för kafferast. Ute skiner solen så fint. Kanske tar jag en runda i skogen i stället för att måla väggarna. Får fundera en stund. 

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-05-22 15:44 | Läst 3798 ggr. | Permalink
Det låter kul! Jag hänger gärna på (i mån av tid).
Svar från pic-tor 2011-05-22 21:50
Kul att du är på Roger. Vi får se om det blir något.
Tur att jag hukade mig ;)
/J-O
Svar från pic-tor 2011-05-22 21:51
Raunis höger kom snabbt men du reagerade ännu snabbare :-).
Målning ja. Visst är det kul. Men suck för förarbetet. Håller just på med garaget utvändigt. Sen väntar tre rum med samma behandling som du kör. Vill framhålla Uppsalas förtjänster som en fin stad för gatufoto. När jag knallat runt såg jag ett par analoga kamerar i farten. - Nilserik
Svar från pic-tor 2011-05-22 21:42
Hej Nils-Erik. Så du håller också på med att måla. Förarbetet är verkligen trist och tar sådan tid. Jag hoppas bli färdig med sovrummet under den kommande veckan. Sedan väntar......Uppsala fungerar hur bra som helst att gatufotografera i. Det händer att jag själv tar fram en gammal analog kamera på mina turer. Det är kul med lite omväxling ibland.
Sista bilden var lite finurlig, kräver lite mer av betraktaren. Ser faktiskt ut som rak höger den där knytnäven i första bilden, har dock inget minne av någon knockout. Det var väl för att J-O hukade i tid....

Absolut ja till ditt projektförslag! Fast säger som Roger, hänger med i mån av tid. Kanske kan du kalla till ett projektmöte?
Efter fikamötet fick jag förresten en idé för ett eget litet projekt; tack vare dig...!
Svar från pic-tor 2011-05-22 21:50
Jan-Olof ser riktigt förskräckt ut. Det är tur att du inte har så lång räckvidd :-). Jag ska höra med Lena och Per vad de tycker om gemensamma projekt. Jag tror inte att det behöver vara särskilt tidskrävande. Några bilder per man räcker för att fylla en bok. Kul att du har ett projekt på gång. Små projekt ger struktur på fotograferingen.
Kunde inte vara med Just då på Öland för att kolla på ottenby,hoppas på nästa fit fångat som vanligt Torbjörn/bert
Svar från pic-tor 2011-05-23 09:12
Hej Bert! Öland är fint nu med alla orkidéer. I Ottenby vimlar det av fågelskådare förstår jag. Vi ses på nästa fotofika.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg