Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Stockholm Marathon – lite eftersnack och en del bilder

Ingen kan väl ha missat att Stockholm Marathon gick av stapeln i lördags. För första gången var jag på plats och kunde inte annat än bli imponerad. Naturligtvis imponerade tätgruppen enormt med sin lätthet i löpningen, och för sin otroliga snabbhet. Jag begriper inte att man kan springa drygt fyra mil i det tempot. Segraren i damklassen, Isabellah Andersson, var en fröjd att se. Vilket fint löpsteg. Jag imponerades också över alla övriga löpare i alla åldrar. Kvinnor som män. Många var ju inte direkt purunga men de kämpade på och höll stilen. Visst var det en och annan som promenerade under andra varvet och det tyckte jag var förståndigt. På måndagen väntade den grå vardagen med väckarklocka och arbete för de flesta. Säkert med stela ben och värkande fötter hos många också. Jag måste också nämna den eminenta damorkestern PomPeriPossaBand, som spelade nedanför slottet och muntrade upp både löpare och publik.

Tätgruppen

Isabellah Andersson

Medlöpare

Hinner jag hem till kaffet?

Svart elegans

Vilden tränger sig förbi

Hej, det var länge sedan

Nu blir det en dubbelknut

Vart tog alla vägen?

Är jag sist säger du? 

Det är för tidigt att dricka på Strandvägen

Några plockade inte upp efter sig

Blivande segraren, Shumi Gerbaba, i gult linne

Langning förekom också

Några fick håll

PomPeriPossaBandet var grymt bra...

...och ingen hade lång näsa

Kvinnan med den magiska flaskan

Usch, snart är det dags för Västerbron

Samtidigt som löparna sprang skenade den här bussen

Är du i Stockholm nästa år då Stockholm Marathon äger rum så gå och titta. Det är en härlig upplevelse att se alla löpare i skiftande ålder och klass. Det är mycket folk på stan och det händer en massa aktiviteter runt omkring. Kul helt enkelt. Glöm inte ta med kameran.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-06-01 13:48 | Läst 9064 ggr. | Permalink
Stockholm Maraton är en märklig tillställning. Om hundra år kommer någon kulturantroplog säkert att ha intressanta saker att säga om hur det började och varför. Jag har en känsla av att det finns många bottnar i saken. Det är nog bara eliten (om ens dom) som ser det som en idrottstävling i vanlig mening.

Du har fina bilder på tävlande, men också en del andra motiv, vilket jag uppskattar. Som bilderna på musikbandet.

Själv föredrar jag att bilderna visas på bloggen i liten större format, eftersom det blir lättare att bläddra då. Tjatigt att behöva klicka på varenda bild. Det finns tekniska lösningar på det där, så att man kan "klicka upp" en bild och sedan bläddra med alla bilderna stora, men det har FS tråkigt nog inte implementerat. Jag för bestämt ta upp det i något forum. Om det nu hjälper.
Svar från pic-tor 2011-06-01 21:34
Tack så mycket för din genomarbetade kommentar. Jag har bekanta som springer maraton, och andra långlopp med för den delen, och för dem är nog Stockholm Marathon årets största händelse. Det som förvånade mig var dels hur många som sprang, dels hur många gamla det var som deltog. Att visa bilder som klickbara tumnaglar är kanske inte så lyckat, fast det finns de som menar att har man många bilder ska de visas som tumnaglar.
EGW 2011-06-01 22:22
Om man har en slö Internetuppkoppling föredrar man nog tumnaglarna, eftersom det tar tid att ladda en sida med många stora bilder. Men det problemet har inte jag. Det går inte att vara alla till lags :-)
Svar från pic-tor 2011-06-01 22:58
Ernst Göran! Nu har jag tagit bort tumnaglarna och visar bilderna i större format.
EGW 2011-06-02 03:58
Åh tack! De håller för att tittas igenom en gång till.
Isabella bor i Vilshult och det ligger i lilla Blekinge, läste om henne i lokaltidningen, har en bild på min blogg från just lilla Vilshult en gammal nerlagd bensinmack. Vi passerar den de gånger vi kör till Ikea i Älmhult., starkt gjort av henne. Fina bilder!
Svar från pic-tor 2011-06-02 08:17
Tack Pia-kristina. Jag visste inte att Isabellah bodde i Vilshult och hur hon hamnade där. Kan det ha varit kärleken? I alla fall så var det fantastiskt roligt att få se henne springa. Hon håller absolut högsta världsklass.
En fin bildkavalkad från loppet! Många pärlor har du fångat och jag törs inte att peka ut någon favorit. Det måtte ha blivit några hundratal bilder du hann att ta under timmarna, eller? Såg du en dam kring 75-80? Hon intervjuades i TV och var helt otroligt pigg vid målgången.

Skulle inte drömma om att bli en maratonlöpare, gillar ju inte ens löpning, men viss fascination kan jag väl känna ändå inför dessa entusiaster. Och viss beundran också för den uthållighet och målmedvetenhet som krävs för ett genomförande av ett maratonlopp.
Har dock några egna beröringspunkter med maraton: en far som har ägnat sig åt sporten, en dotter som hade möhippa förra året just detta magiska datum i Sthlm och hur denna tillställning krockade något med loppet (se länken*) och i år skulle den andra dottern flytta från Karlaplan till Söder just i lördags, med vår behjälpliga insats med släp och annat! Det gick ju inte, upptäcktes dagen innan tack och lov och flytten flyttades (sic!) till söndagen, vi fick tag på ett släp också och allt funkade. Pust...!

* http://www.fotosidan.se/blogs/rhelena/projekt-det-gangna-aret-del-6.htm
Svar från pic-tor 2011-06-02 08:41
Tack så mycket Rauni. Jag såg många äldre löpare, både män och kvinnor, och det är märkligt att de klarar av en sådan enorm kraftansträngning som ett maratonlopp ändå är. Något att själv tänka på kanske när vägen hem från stationen i Knivsta känns jobbig. Du orkar säkert genomföra ett maratonlopp med tanke på anlagen från din far :-). Apropå din dotters möhippa förra året så pågick det en sådan i år också vid Kungsträdgården. Jag lyckades dock inte få några bra bilder från spektaklet. Snopet med flytten som måste flyttas :-).
Ett omfångsrikt kaleidoskop med en mångfald fysionomier - från de mest lättfotade till de nästan plågsamt stillastående. Det behövs uthållighet även hos fotografen för att fånga så mycket...
Svar från pic-tor 2011-06-02 13:59
Jag var faktiskt ganska så utmattad när jag kom hem efter en hel dags fotograferande :-).



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg