Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Shellmannen och Shellkvinnan

På självaste nationaldagen stötte jag ihop med mannen som var som hämtad från 1960-talet. Shellmannen. Märket i mössan är från den tiden. Han var trevlig och jag fick en lång pratstund med honom. Det visade sig att han kom från Jamtli i Östersund, vilket han också gjorde reklam för där han gick omkring på Skansen. Han berättade bl a att Jamtli och Skansen samarbetar kring vissa saker. Naturligtvis ville han att jag skulle besöka Jamtli i sommar och om jag får vägarna förbi så gör jag nog ett besök. 

Här har ni honom. Shellmannen från Jamtli i Östersund:

Och här är Shellkvinnan:

Kanske ses vi på Jamtli senare i sommar? Ni har ju en gammal mack där som ni så gärna vill visa.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-06-14 17:45 | Läst 1989 ggr. | Permalink
Shellmän med detta stuk har man förvisso sett. Det doftar 50-tal! Men en sådan Shellkvinna var alldeles ny för mig. Som jag minns det (men jag kan minnas fel) hade mack-tjejerna också gråbeige overall.
Svar från pic-tor 2011-06-14 22:18
Hej Ernst Göran. Där jag växte upp fanns en stor Shellstation vid dåvarande E-fyran. Min kompis jobbade där varje ledig stund för det var hans pappa som drev stället. Nog tror jag att mannen här är ganska så tidstypiskt arbetsklädd men naturligtvis inte kvinnan. Möjligen båtmössan.
Shell-mackar finns ju fortfarande, men tänk på alla som försvunnit: Koppartrans, Caltex, Nynäs, BP, IC, Gulf...

Färgstarka bilder på en glad man. Du är bra på sådana där reportage.
Svar från pic-tor 2011-06-14 22:23
Tack så mycket Jan-Olof. Ja, det är inte klokt vad många mackar som försvunnit. Där jag växte upp hade vi de flesta märkena. Shell finns fortfarande kvar men har flyttat till Hagsta krog vid nya E-fyran, som ju inte är så ny längre :-). Den här killen var väldigt trevlig och duktig på att marknadsföra Jamtli.
janolof 2011-06-14 22:34
E4:an? Riks-13 menar du väl ;)
Känns som det här har varit före min tid. Dock inte helt inser jag, men har inga minnesbilder i alla fall om detta. Måste ha funnits Shellmän och Shellkvinnor i Finland också, kan man tycka. Minns inga mackar överhuvudtaget från min barndom, men det måste väl ha funnits sådana.
Skansen och nationaldagen verkade som en träffsäker kombination!
Svar från pic-tor 2011-06-14 22:27
Hej Rauni. Det var fint och högtidligt på Skansen på nationaldagen och fullpackat med folk. Det är klart att det fanns mackar där du växte upp i Finland. Var skulle annars alla duktiga rallyförare tanka någonstans :-)?
RHelena 2011-06-14 22:31
Tänkte inte på det... :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg