Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Utspark

Ja, så blev det då dags för utspark för årets kull på Ellens bageri. En kull, som det visade sig, bestod av ett gäng notoriska överliggare. Överliggare som inte kan slita sig från kaffe och vetebullar och ett och annat snack kring livets väsentligheter, ibland inflikat med några ord om olika kamerors förtjänster och tillkortakommanden. En del, i alla fall John-Erik, hade önskat sig transport på lövat lastbilsflak genom stadens gator, som brukligt är vid skolavslut på andra skolor. Nu är ju Ellens bageri, hyresgäst vid Franzéns Café, ingen vanlig skola utan mer som en fortsättningsskola med trivsel som sitt enda egentliga ämne.

En långväga gäst, Joakim K.E. Johansson från Karlskrona, dök upp och visade upp sin nyinköpta Fujifilm X100. Bengt kastade sig glupskt över den glödheta karamellen medan vi andra fick stå vid sidan om och kämpa emot dreglet. Kan den här hett efterlängtade godbiten få honom att till slut överge filmen till förmån för det moderna sättet att fotografera? Som f d hundägare vet jag att det ibland kan vara svårt att få dem att sitta så osvuret är som alltid bäst.

Micke fick ett antal Yashicor på halsen

Olles Instamatic väckte mycken munterhet

Bengt myser med Joakims Fujifilm X100 i hand. Ser vi ett paradigmskifte här månne?

Väl ute på Hornsgatan mötte oss regnet

En fotograf på uppdrag hastar förbi på trottoaren

Staffan tar adjö med ett leende

En termin går fort när man har roligt. Jag har skolkat en hel del p g a nödvändig upprustning av min lägenhet. Livet består ju av ständiga val – många gånger svåra att prioritera och omöjliga till omval. Kanske ses vi någon gång i sommar på något fik, någonstans. Tills dess trevlig sommar och

på återseende/

Torbjörn

Inlagt 2011-06-16 12:03 | Läst 7649 ggr. | Permalink
Bilden på Bengt under sitt paraply är riktigt bra. Sedan går ju den förbipasserande yrkesfotografen åt fel håll. ;-)
Svar från pic-tor 2011-06-16 16:10
Tack Rei för din uppskattande kommentar. Visst går fotografen åt fel håll :-).
Det var kul att träffa er, även om jag kände mig nervös och som en riktig rookie! :-)

För övrigt måste vi ha fotat Bengt mer eller mindre exakt samtidigt fast från lite olika vinklar. Jag har nämligen en liknande bild som din! :-)
Svar från pic-tor 2011-06-16 16:12
Det var också roligt att få träffa dig och du satte nog myror i Bengts huvud med din X100 :-). På Ellens bageri blir man aldrig fullärd så rookiekänsla har vi alla :-).
Dina bilder av Bengan och Staffan under paraplyer var riktiga fullträffar! Om Bengan överger sina Leicor blir det jordskalv :-)
Svar från pic-tor 2011-06-16 19:05
Tack så mycket Ernst Göran. Lite efterbelysning gjorde nog susen. Risken för lokala jordskalv i Gnestatrakten har nog ökat med några promille tror jag :-).
Jag har också en paraplybild på Bengt. ;-)
Den där X100 fick jag bara se på avstånd. :-D
Svar från pic-tor 2011-06-17 08:49
Jag skulle tro att vi får se fler exemplar av den kameran på stan i sommar.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg