Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Småpluttarna förorsakar trängsel

Har ni också märkt det? Sökarlösa kameror, och mobiltelefonkameror, förorsakar trängsel. Och, kan man börja en mening med "och" förresten, inte bara det utan står man där med sin vanliga kamera bland alla utsträckta armar med en liten plutt längst ut så skymmer de utsikten för en helt enkelt. På många av mina bilder ser man alltid någon liten plutt sticka in. Måste man förresten hela tiden hålla plutten med raka armar långt ifrån kroppen? Fungerar det inte om man håller den närmare ansiktet? Ibland händer det att jag själv får en sådan där liten plutt i händerna av någon turist på stan som vill bli avporträtterad. Jag håller den så nära ansiktet det går och inte alls på raka armar som de flesta gör och det fungerar bra tycker jag. Fast inte är det särskilt kul att glo på en liten pluttskärm i stället för genom en riktig sökare. 

Så här kan det se ut när pluttarna sticker in och skräpar ned mina bilder:

Småpluttarna har naturligtvis sin fulla rätt att finnas till men jag vill inte ha dem instickande i mina bilder. När får vi EVF-sökare till småpluttarna?

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-06-19 12:25 | Läst 2472 ggr. | Permalink
Dags att skaffa ett småplutt-filter?
Svar från pic-tor 2011-06-19 12:41
Bra idé Jan-Olof. Marknaden måste vara enorm :-).
Ropen skalla, läsglasögon åt alla! (Ja förutom de närsynta kanske.)
Då slipper de ju hålla sina pluttar med raka armar.
Svar från pic-tor 2011-06-19 14:55
Speciella pluttglasögon menar du? Ingen tokig idé :-).
Självklart skall du med "riktig" kamera tränga Dig förbi "Pluttarna" :-) Eller zooma förbi dom :-) Ser att både du och jag strax firar blogginlägg 200. Hur gör man det bäst?
Svar från pic-tor 2011-06-19 15:02
Jag är en ganska stillsam person och tycker inte om att armbåga mig fram men gränser finns även för stillsamma personer :-). Oj, har det blivit dags för nytt "sekelskifte". Man får väl skåla med sig själv samtidigt som man trycker på enter :-).
Otten 2011-06-19 15:10
Nä det var därför jag skrev så, för jag uppfattat Dig som en som inte tränger sig fram. Jag försöker undvika det med, men ibland glömmer jag mig :-) Tänkte mer att no 200 måste vara extra klatchigt typ.
Tidsdokument, Torbjörn... :-)
Men ibland brukar jag få en hisnande känsla...över alla bilder som finns i världen, och kommer att finnas...(och jag hjälper till förstås!)
När kan man börja att kalla det miljöförstöring?
MVH Lena
Svar från pic-tor 2011-06-19 16:12
Visst är bilden ett tidsdokument. Så här såg det ut 2011. Folk fotograferade med raka armar och gick omkring med ständig mjölksyrabelastning :-). Kanske kommer det att synas i framtida läkarjournaler :-). Jag hade en dröm häromnatten att man inte fick fotografera motiv som någon annan redan fotograferat. Någon form av ransonering alltså. Kanske får vi i framtiden ut en motbok samtidigt som vi köper kamera :-). Hemska tanke. Problemet med mängden av bilder är ju bl a svårigheten att få en överblick, att kunna se "bilden" bland alla bilder. Men miljöförstöring, nej, så länge inte alla skriver ut sina bilder och lägger på hög förstås. För då blir det trångt :-).

/Torbjörn
Strakarmsfoto liksom! ;)
Det här finns även i skidåkning, strakben! ;)
B)
Svar från pic-tor 2011-06-19 16:15
Ja, strakarmsfotograferna verkar ha kommit för att stanna :-) När det gäller slalom är jag nog själv ganska strakbent ;). Tyvärr.
Det är fascinerande att se hur nya tekniska prylar skapar nya kulturmönster.
Svar från pic-tor 2011-06-20 08:34
Ja, ibland är det svårt att hinna med i svängarna, men man behöver inte haka på allt nytt som kommer.
Äger ju en sådan där liten plutt så jag vet: man måste oftast hålla den med raka armar och sedan får man vrida den hit och dit för att se vad man fotar. Ibland får det bli lite på måfå ändå. Fast det är ju mest när det är solsken och eftersom vi är ju i Sverige så är det ju trots allt inte solsken så ofta. Därför funkar det så fint ändå. :-)
Håller dock med; en riktig kamera är ändå något så mycket skönare och enklare (!!!) att hantera.
Svar från pic-tor 2011-06-20 08:37
Nu är jag inte alls emot alla nymodigheter som kommer men konstaterar att "landskapet" snabbt har förändrats för oss fotoamatörer. Det tycks vara utsträckta armar överallt :-).



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg