Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Att spela nyckelharpa är inte helt ofarligt

Jag besökte Spelmansstämman, som har Erik Sahlströms namn, i Vendel i går. Det var en fantastiskt upplevelse. Det kommer mer om den i en senare blogg. Nu vill jag bara visa att det finns vissa risker förenade med att spela nyckelharpa. Stråken måste hållas i strama tyglar annars kan det gå illa. 

Nära ögat

Nära ögat

Faror lurar överallt. Även i ett spelmanstält i Vendel.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-07-25 19:42 | Läst 5271 ggr. | Permalink
haha underbar bild.. tur han hade glasögon minsann :-)
Svar från pic-tor 2011-07-26 09:04
Pia, den här mannen är rutinerad och bär alltid skyddsglasögon ;-).
Vad?! En ny profilbild! Fler och fler lämnar sina kurragömmautrustningar! Tycker att det är alldeles utmärkt att det sker. Hoppas på tiden när inga "Kalle-Ankor" finns här på FS längre; blir alltid lite misstänksam när folk väljer att gömma sig eller kamouflera sig bakom konstiga bilder. Fast din bild tidigare var ju ett riktigt porträtt, men stora mörka glasögon kan dölja lömskhet nog så effektivt. ;-)
Svar från pic-tor 2011-07-26 09:07
Även gamla rävar behöver förnya sig ibland :-). Jag håller med dig, jag föredrar också ett porträtt som profilbild i st f Kalle Anka eller något liknande. Kontakter med vederbörande blir mer personlig då.
Han kanske kliar sig i ansiktet med stråken? :-)

Mycket trevlig profilbild!
Svar från pic-tor 2011-07-26 09:10
Kanske din teori stämmer. Mannen satt och övade innan stämman och jag tog två bilder i snabb följd. På den andra bilden är stråken plötsligt i ansiktet. Kul att du gillar min nya profilbild. Jag hade tröttnat på den gamla.
Ja spelmansstämmor ska man akta sig för, kan vara starkt beroendeframkallande..
Svar från pic-tor 2011-07-27 00:10
Ja, det är imponerande vad duktiga alla spelmän är och jag begriper inte att de kan komma ihåg så många låtar. Några stämmor till tänker jag nog besöka i sommar.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg