Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Prideparaden från min synvinkel

Det var faktiskt första gången jag såg Prideparaden. Jag gick upp till slussen och trängdes där med massor av glada människor. Stämningen var hög, det såg bl a några volontärer till som dansade och tjoade för att få igång publiken. Så kom då paraden. Den var jättelåååång. Inte visste jag att den var så omfattande och innehöll så många olika kategorier. Kända och okända politiker paraderade i spetsen för sina partier. Jag stod alldeles intill de som paraderade och kunde känna den positiva energi som fanns bland deltagarna. Här visar jag en radda med bilder, kanske mest med tanke på de som inte var där.

Herre i skägg

Puh, det var det hela. Mycket bilder blev det. En kraftig regnskur drog fram över slussen och regnjackan måste grävas fram från ryggsäcken. Kameran blev riktigt genomsur men den fortsatte att jobba som vanligt. Hur den mår i dag har jag inte hunnit kolla än.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-08-07 11:37 | Läst 2996 ggr. | Permalink
Man skulle nästan kunna tro att du varit i Rio på karneval.
Härliga färgstarka bilder
Marianne
Svar från pic-tor 2011-08-07 12:12
Tack så mycket Marianne. Jag trodde själv ett tag att jag var i Rio :-). Det var färgstarkt och glatt. Allt genomfört i en härlig positiv anda.
Superhjältetjejen är ju helskön!
Och du har ny presentationsbild ser jag, självporträtt?

Ha det gott! /Thomas
Svar från pic-tor 2011-08-07 12:24
Tusen tack Thomas. Ja, den tjejen är fin. Hon hoppade ut ur ledet när hon fick syn på mig och stod stilla några sekunder. Precis så lång tid som behövdes för att fokusera. Profilbilden är tagen av en kompis när vi gick en fotokurs i studiofotografering för ett tag sedan.

/Torbjörn
Fina bilder på människor som inte räds kameran. Uppfriskande!
/H
Svar från pic-tor 2011-08-07 12:26
Tack så mycket Hans. De som deltar i Prideparaden får ju räkna med att hamna på bild för det vimlade av fotografer överallt och jag tror att de flesta tyckte om det också.
Visst va' de' kul!! Själv var jag nere vid startpunkten, Zinkensdamm, med Björn och Bengt. Vi gick runt och följde förberedelserna inför paraden.
Geishan och babsan har jag oxå bland mina bilder.
Fjärde bilden från slutet gillas lite extra. Finns nå'n fundering där??
Ha de' bra//Kurre
Svar från pic-tor 2011-08-07 15:59
Tack så mycket Kurt. apråpå bilden du fasnade för; nej, det var väl inget speciellt, det hade kunnat vare tatueringen men det har ju både tjejer och killar nuförtiden. Kanske var det "killens" blyghet och låga profil till skillnad från många andras mer iögonfallande dito. Jag hade tänkt gå till Zinken först men blev fördröjd vid lunchen.
Ögonblicket och kontakten i de tre första bilderna är kanon!
Många andra bra bilder också. Bättre än Expressens nätbilder.
/kenneth
Svar från pic-tor 2011-08-07 16:01
Tack så mycket Kenneth för din trevliga kommentar. Det gäller att inte stå för långt bort vid sådana här tillfällen.
Härliga bilder!
Svar från pic-tor 2011-08-07 19:45
Tack så mycket Per. Roligt att bilderna föll dig i smaken :-).

/Torbjörn
Framtidens kulturhistoriker kommer att skriva spaltmil om vår tids prideparader :-D Det som kanske fascinerar mest med dem är att det är svenskar! :-)
Svar från pic-tor 2011-08-08 09:14
Jodu, det händer saker i gamla Sverige. Om tio år kanske, när den värsta hysterin har lagt sig, tror jag inte att Prideparaden kommer att väcka särskilt stort intresse. Men tvärsäker är jag inte :-).
Fina och kul bilder! Ångrar att jag inte åkte ner på stan. Sicken tunggump man är.... :)
SuperHero är ju urläcker!!!

Nice catch!! /Peter-L
Svar från pic-tor 2011-08-08 09:19
Tusen tack Peter. Som jag skrev så var det min första parad. Nog blev jag förvånad över att se en så omfattande parad och en så stor publik. Stämningen både i och kring paraden var härligt positiv. Super Hero var en pigg och glad tjej :-).



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg