Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Vernissage väckte vädergudarnas vrede

Efter en fin dag i Uppsala öppnade sig himlen lagom till Uppsala fotofestivals vernissage i kväll. Vid planket hade några förståndiga lagt tak över utställningsytan med hjälp av byggplast. I tältet bredvid, där porträttfotografering kommer att äga rum med början i morgon, hade utställarna dukat upp med cider och diverse tilltugg. Stämningen var trots de yttre betingelserna god bland besökarna. Här är några snabbframkallade bilder från kvällens vernissage.

Vädergudarnas vrede kände inga gränser men vi hade det gemytligt under plasten och de små barnen var nog mer intresserade av det läckande plasttaket än de bilder som hängde runt om. Nu blir det lite vila sedan väntar morgondagens begivenheter.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-08-19 22:41 | Läst 1905 ggr. | Permalink
Vilka fina bilder, där under plasten! :)
Men väldigt synd med detta regn just i em och ikväll...
(Här i Norrköping är det augustifest, med artister och marknadsstånd...inte kul det heller!)

Sista bilden på pojken är ju helt underbar!!!
Trevlig söndag!
MVH Lena
Lena Eriksson 2011-08-20 09:53
Hoppas att du har en trevlig lördag också förstås... :)
Svar från pic-tor 2011-08-20 11:07
Ljuset blev mjukt och fint under plasttaket och det måste man ju utnyttja :-). Det verkar vara festligheter överallt just nu och då gäller det att passa på. Vad roligt att du gillar bilden på den lille pojken. Han var helt i sin egen värld med rymdraketen i sin hand.

Trevlig helg

/Torbjörn
Ja, nog öppnade sig skyarna allt, vilket gjorde att jag tog till den bekväma varianten - att stanna inne. Det ser ju bättre ut i prognosen för lördagseftermiddagen och söndagen så jag tar mig nog förbi planket (staketet?) då istället.

Och Lena har helt rätt, den sista bilden är riktigt bra!
Svar från pic-tor 2011-08-20 11:10
Det var ett evigt regnande både under torsdagen och fredagen men det kom ganska mycket folk på vernissagen och det var stundtals trångt under plasten. Roligt att du gillar bilden på den lille pojken. Han var så fascinerad av regnet som smattrade på plasttaket. Jag åker nog in en sväng på eftermiddagen i dag.
I Sverige får man lära sig att hålla humöret uppe under de mest skiftande väderbetingelser! Här på min ö har vi strålande högsommarväder, och i dag har jag varit på lördagsmarknaden. Jag tror de hade besöksrekord, jag har aldrig sett en sådan trängsel där förut. Men på måndag ska det komma regn tror prognosmakarna.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg