Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Lite rester, tätt inpå

Bjuder här på lite rester från Prideparaden. Den här gången konverterade till svartvitt. Mitt standardobjektiv när jag fotograferar i gaturummet är en 28-75 mm zoom. Jag tycker det är ett lämpligt zoomomfång. Från samma ställe kan du fotografera både helbild och porträtt. För porträtt hade det i och för sig inte skadat med en något längre zoom. Jag stod på trottoarkanten och de som passerade revy kom i många fall väldigt nära. Vi kunde lätt kommunicera med blicken och tummen upp. När jag rör mig bland folk har jag oftast zoomen inställd på 30-35 mm. Får jag råd någon gång skaffar jag nog en fast 35:a.

Det finns de som inte gillar att fotografera sådana här tillställningar och tillmäter dem inget större värde. Jag måste säga att jag inte alls förstår det ställningstagandet. Gatulivet är väl alltid intressant att skildra på bild oavsett vad som där försiggår. Det är i alla fall min inställning. Här kommer resterna.

Några av bilderna saknar riktig skärpa men i ett sådant här sammanhang kan man inte räkna med att alla bilder blir perfekta. Det buffas och knuffas hela tiden och motiven står inte heller stilla. En oskarp bild kan ju ha andra förtjänster som gör den sevärd.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-08-25 13:59 | Läst 3855 ggr. | Permalink
Sjunde bilden är helt suverän...den är så lugn men samtidigt är det fart i den. Det är en perfekt utställningsbild tycker jag.
Många är toppen, likaså gillar jag bild nr 13. Hon är så tillfreds med att finnas där just då och bara ger sig hän. Snyggt fångat.

Evenemang är toppen tillfällen för fotografering och jag förstår inte heller hur man kan rata dem och tycka det är lika med noll.

Lycka till med utställningen i Säterdalen.
Kram Lena
Svar från pic-tor 2011-08-25 22:41
Tusen tack Lena. Vad roligt att du gillar bilderna och dina favoriter är inte så tokiga. Jag gillar när det är mycket folk på stan av diverse olika anledningar. Folk blir mer avslappnade då. Det ska bli väldigt roligt uppe i Säterdalen.

Må så gott
/Torbjörn
Kan inte du sluta att blogga.... ;) För snart är mitt Sony-sug så stort att jag måste byta.
Visst, man kan tala teknik till tråk, men.... Jag är impad av min NEX och dina FF-bilder.... Sedan kommer högen med "det finns ett större utbud till Ni och Ca".... men... Jag är imponerad av Sony i stort!! Lite "trött" på Pridebilder.... men de är fina och i sammanhanget duger skärpan mer än väl för mig. Fint fångat!! Hur mycket har du efterarbetat dessa med tanke på ljus och kontrast?
Hälsningar, Peter
Svar från pic-tor 2011-08-25 22:56
En FF-kamera ger en fantastiskt fin bildkvalitet. Jag är nöjd med min Sony A850 så jag kan näppeligen skylla på den om jag misslyckas med bilderna. Bilderna här på bloggen ska kanske ha ett "nyhetsvärde" även om jag inte direkt är av den åsikten så jag förstår om du tycker att Prideparaden känns färdig på något sätt.
Efter att ha bestämt svart- och vitpunkt i PS-nivåer konverterar jag bilderna i Silver Efex Pro. Där höjer jag ibland kontrasten, men inte särskilt mycket, sedan drar jag lite i structurereglaget. Det är allt. Skärper gör jag med High Pass filtret med mjukt eller linjärt ljus. Sedan är det klart. Den nya NEX 7 är jag väldigt sugen på men priset får nog rasa betydligt innan jag blir allvarligt intresserad. Tack så mycket Peter.
Peter-L 2011-08-26 00:24
Nja, det va inte så jag menade, tycker som du att det inte behöver finnas just ett nyhetsvärde. Känner bara att det kan bli lite mycket, just efter paraden.... :) Allt gott! /Peter
Schysst bilder. Damen med stora mörka glasögon och hon med blommor i hatten gillas lite extra. Jag har aldrig plåtat Pride förut (kolla gärna mitt album Pride-Porträtt här på FS). Jag tyckte det var jättekul. Mycke' glädje.
Visst händer de' mycke' på stan. Om du kollar in mina Pride porträtt, kolla även Zoombi Walk albumet och varför inte Gatufoto. De flesta av de bilderna är tagna på/vid Sergels torg.
Ha de en massa bra//Kurre
Svar från pic-tor 2011-08-25 23:00
Tack så mycket Kurt. Visst var det jättekul att fotografera paraden och för mig var det första gången. Jag träffade massor av trevliga människor. Jag ska kolla runt i dina album när jag kommer hem från Säter. Det spörjs att ni har en utställning på gång i Midsommargården. Stämmer det?

Ha det gott
/Torbjörn
begust 2011-08-26 06:37
Vernissage på Midsommargården blir den 11 sep
http://www.facebook.com/event.php?eid=146023635482024
En serie fina porträtt, där det även finns intressanta händelser i bakgrunden
Svar från pic-tor 2011-08-26 08:13
Tack så mycket Bengt. Tack för länken till utställningen, det ska bli kul att se den.

/Torbjörn
Vilka fina svartvita bilder! Stämningen förmedlas så bra...och gillar att du är så nära!
MVH Lena
Svar från pic-tor 2011-08-26 10:08
Tusen tack Lena. Det är A och O att försöka komma så nära som möjligt. Jag blev nästan omkullsprungen vid flera tillfällen. Vad roligt att du upplever paradens sköna stämning i bilderna.

/Torbjörn(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg