Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Säterdalen, kärt återseende och så lite bilder vid sidan om

Den fina och fantastiskt trevliga utställningen i Säterdalen har många ordat om tidigare så jag kan bara instämma i allt det positiva som skrivits. Utställning av bilder är en viktig länk i i en fotografs verksamhet. Att träffa likasinnade och få utbyta idéer och tankar ger mycket energi och lust tillbaka. Minst lika viktigt är att få en liten pratstund med besökare och berätta lite om bilderna. Det vackra Säterdalen var en förträfflig plats för detta arrangemang. Stora utrymmen att hänga bilderna på och dessutom möjlighet att hänga under tak på den gamla dansbanan. Det sista utnyttjades dag två då regnet öste ned på förmiddagen. Biblioteket i Säter hade välvilligt lånat ut skärmar som vi monterade bilderna på.

Man får heller inte glömma bort den sociala delen av en fotoutställning. Här fick jag träffa trevliga människor som har samma intresse som jag och som jag tidigare enbart lärt känna via Fotosidan. Det mest fantastiska var nog ändå att få träffa Marianne Bengtsson Rosander. Vi växte upp i Hamrånge i Gästrikland. Vi träffades senast 1968 då jag och några kompisar spelade på hennes studentskiva och nu återsåg vi varandra efter 43 år! Det blev många kramar och jag måste erkänna att det blev lite vått i ögonvrån.

Här hänger mina "grannar" Alf Johansson, Claes Wåhlin och Synnöve Kåseth

Magnus Höög förbereder hängning av sina vackra kustbilder

Ing-Marie Sjödin framför sina urläckra bärbilder

Johan Lindberg och Synnöve Kåseth tittar på bilder

Innan AnnBritt Grünewald invigde utställningen uppvaktades Peter Engman med blommor av Marianne Bengtsson Rosander

Dag två och vi har flyttat in i danssalongen. Marianne och Synnöve tar en paus innan hängningen

Innan vi kör igång går jag en sväng med min kamera. Matpalett och grön plastsked

Några barn leker i lekparken

Barnet och rutschkanan

En efterhängsen and besökte utställningen hela helgen

Den tiggde av alla

Vid närmare uppvaktning tittade den blygt bort

Utställningen var naturligtvis anpassad till våra fyrfotade vänner

Bröderna Bength, Göran t v och Leif t h, diskuterar medan Synnöve försöker få kontakt med yttervärlden

Utställningar är en viktig länk i en fotografs verksamhet

Ett stort tack för att jag fick vara med i denna mycket trevliga utställning. Jag ser redan fram emot nästa års. Till dess ska jag putsa objektivet som visade sig ha fått något klet på frontlinsen vilket gav tydlig vaselineffekt på bilderna jag tog i Säterdalen.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-08-30 12:04 | Läst 4530 ggr. | Permalink
fina bilder och hur kul som helst att få träffa dej live Torbjörn=) känns som vi alla kommer att minnas dom här dagarna med glädje=) och om vi inte ses tidigare så syns vi igen nästa gång vi ställer ut i dalen
mvh
peter
Svar från pic-tor 2011-08-30 12:24
Jag kan bara säga detsamma om dig Peter och än en gång ett stort tack för din gästfrihet.

/Torbjörn
Hej Torbjörn

Tack för gott "grannskap" under dag 1. Så roligt att träffa dig och de av de övriga som jag endast känner via FS IRL. Det är mina ungar som leker på två av dina fina reportagebilder!

/magnus
Svar från pic-tor 2011-08-30 23:15
Tack själv Magnus för trevlig samvaro. Jag hade ingen aning om att det var dina barn som lekte i lekparken och jag hoppas att du inte tog illa upp att jag publicerade bilden. De såg verkligen ut att ha roligt.
Magnus Höög 2011-08-30 23:26
Det är naturligtvis inte några som helst problem!

/magnus
Hej Tobbe!

Det ser ut precis lika trevligt som det var :-)

/Leif
Svar från pic-tor 2011-08-30 23:15
Hej Leif! Ja, den här trevliga utställningen kommer jag nog aldrig att glömma.
Trevligt och inspirerande att träffa dej och titta närmare på dina bilder!.

Jag hajade till när jag såg bilden med hunden (3:e från slutet). Jag har en i det närmaste identisk bild - tagen i samma ögonblick och beskuren på exakt samma sätt - i varje fall i underkant och på sidorna ...
http://1.bp.blogspot.com/-J4JG_qjYPn4/Tlp-r87Jd3I/AAAAAAAAjlU/PBSJrIZ9zuA/s1600/2011_08_28-12_34_13-2838_1600L.jpg

/Göran
Svar från pic-tor 2011-08-30 23:17
Det var verkligen trevligt att få träffa dig också och höra dig berätta om dina bilder. Jag har tittat på din bild och den är ju så gott som identisk med min. Mycket märkligt. Tala om tandemskott :-).
Ja du Torbjörn. Tiden går, men inte var vi så mycket äldre nu än när vi sågs förra gången för 43 år sen. Eller?? Det var så fantastiskt kul att återse dig och visst det kändes i maggropen och i ögonvrån.
Gammal vänskap försvinner inte, trots åren som gått. Att återse dig var nog det som jag mest sett fram emot och glatt mig över inför den helgen.
Du får en kram till.
Tills nästa gång vi ses i Uppsala
Marianne
Svar från pic-tor 2011-08-30 23:21
Det var fint skrivet Marianne och det kändes otroligt skönt för mig också att få krama om dig. En stor minneslucka håller på att täppas igen känns det som efter våra samtal.

Sköt om dig

/Torbjörn
Härlig utställning och fina bilder i repotaget. Instämmer i hur kul det är att ha utställning och få prata bilder med likasinnade.
Svar från pic-tor 2011-09-03 15:38
Tusen tack Margareta. Som sagt, det var en väldigt trevlig utställning med många skickliga fotografer. Kommer just från en fotofika i Uppsala, det är också roligt.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg