Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Höstterminen har startat på Dagnys

Ja, så är sommarlovet över och höstterminen har startat på Dagnys café i Uppsala. I dag kom ett 15-tal trevliga människor som fikade gott och trivdes. Givetvis visades en hel del avancerade kameror upp men även någon gammal variant sågs vandra mellan borden. Bilder och böcker gick runt bland besökarna och det var många som satt kvar en god stund. När vi suttit en stund passerade en massa gamla mopeder i något som liknade ett mopedrally. Jag satt inget vidare till men jag fick ett skott på en rosa skönhet med mitt Minolta Vario Soft 2.8/100 mm. Till slut kändes pressen från nya besökare stor så vi erbjöd våra platser och vandrade åt olika håll.

Jag fick sällskap en bit på min väg till Resecentrum och väl där så blev det lite bilder på ett sällskap som tycktes fira att den nya restaurangen i gamla stationshuset hade öppnat. En liten kille for fram på sin skateboard i full fart.

Tunga artilleriet plockas fram

Martin verkar belåten över vad han ser på skärmen

I dag fick vi också besök av en fotointresserad hund

En rosa skönhet svepte förbi

Utanför gamla Centralstationen firade ett gäng

En liten kille kämpade på med sin bräda

När jag jobbar med det här inslaget läser jag att naturfotograferna har förlorat ett helgon. Lite tragiskt är det naturligtvis men jag har aldrig förstått varför vissa fotografer höjs till skyarna och i stort sett aldrig ifrågasätts. Jag kan tänka mig att pressen till slut blir för stor för dem och de orkar inte motstå de frestelser som ny teknik erbjuder. Det finns duktiga fotografer men inga helgon. Det är gott så tycker jag.

På återseende

/Torbjörn


Inlagt 2011-09-03 18:36 | Läst 1787 ggr. | Permalink
Den där rosa saken är verkligen läcker
Marianne
Svar från pic-tor 2011-09-03 19:10
Ja, den var verkligen fin. Synd att jag inte satt bättre till.

/Torbjörn
Kul å ses igen efter "sommarlovet" Tobbe.
Svar från pic-tor 2011-09-03 20:15
Detsamma Per.

/Torbjörn
Synd att jag inte kunde vara kvar så länge, missade ju inte bara större delen av fotofikat, utan även mopedrallyt... Och jag ville ju höra hur det var på Säter!
Svar från pic-tor 2011-09-04 10:22
Vi blev kvar en god stund efter det att du hade gått. Det var ett trevligt gäng som dök upp den här dagen. Mopedrallyt var kul att se men jag såg inte min gamla moppe Puch Florida vit. Säter får vi ta en annan gång.

Mvh/Torbjörn
Softfocus-objektivet verkar ju vara lika "Still going strong", som damen och moppen.
Svar från pic-tor 2011-09-04 10:18
Synd bara att jag satt inklämd. Det hade varit roligt att fånga de gamla mopparna ute på gatan. Objektivet är en riktig gammal goding från Minoltas storhetstid.
Finfina bilder Tobbe.
BIlden på den rosaskimrande moppedamen är toppen i så softat skick =)
Man ler när man tittar på bilden.

Håller med Rauni. Jag ville också höra allt om utställningen i Säter. Hoppas verkligen du kommer nästa gång så vi får höra det.
Kram Lena
Svar från pic-tor 2011-09-04 10:15
Tusen tack Lena. Jag kanske ska använda mitt Variable Soft Focus-objektiv lite oftare. Moppen och damen som körde var verkligen läckra. Vi får ta Säter nästa gång.

Ha det bra
/Torbjörn



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg