Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Tjejen som inte ville bli fotograferad

Ja, så är Kulturnatten i Uppsala avklarad och här sitter jag med ömma fötter. Vi började förberedelserna redan vid tvåtiden på eftermiddagen och vid midnatt slog vi igen porträttältet. Det var stundtals köbildning men annars gick det lugnt till väga och vi fick skapligt med tid att prata med besökarna. En flicka kom förbi med en gammal annalog Minolta som hade problem med filmmatningen. Efter batteribyte verkade det fungera bättre.

Det kvarstående intrycket är att alla är så glada och tacksamma. Jag frågade några när de var till fotografen senast. Det händer aldrig svarade alla. De som hade egna kameror med sig fick också prova på att fotografera med riktig studioutrustning och det uppskattades verkligen.

Alla vill dock inte bli fotograferade. Några barn vägrade. Trots lock och pock från föräldrarna. Vi som fotograferade försökte se så snälla och trevliga ut som möjligt men inte ens det hjälpte i några fall.

Först ville hon inte alls bli fotograferad men efter ett tag gick det bra. Jaan t h, vår instruktör, följer det hela med stort intresse

Glöm inte att ta porträtt. Det är roligt och uppskattas av de flesta. Man behöver naturligtvis inte ha studioutrustning utan det går bra överallt där man kan finna lämpligt ljus. Det senare är A och O inom porträttfotografering och vi som fotograferade under Kulturnatten är alla amatörer inom området som tycker det här är väldigt roligt och vi försöker hela tiden lära oss mer.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-09-11 12:11 | Läst 1911 ggr. | Permalink
En inställd porträttfotografering är också en porträttfotografering, för att travestera Uffe L. Och hon finns ju med på ett hörn, den ovilliga lilla modellen. /Matti
Svar från pic-tor 2011-09-11 18:25
Så småningom blev det några bilder på hela familjen, men inte blev det många :-). Hon var för härlig och med en egen vilja av stål.

/Torbjörn
hahaha, ja vi hade stora besvär att få henne att stå kvar framför kameran.
Till hennes försvar ska sägas att hon verkade mer intresserad av att stå bakom kameran.
När vi skulle därifrån sprang hon hela tiden tillbaka.
Svar från pic-tor 2011-09-11 18:23
Hej Tony. Vilken fantastiskt charmig liten flicka ni har och hon vet vad hon vill. Jag hoppas att några av bilderna ändå blev skapliga. De är inladdade i datorn men jag har inte hunnit behandla dem än för jag har varit och kollat på en brand här i Knivsta i dag. Ska försöka få iväg bilderna under nästa vecka.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg