Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Barnens arbetsplats

I vår bostadsrättsförening finns ett antal arbetsplatser för de minsta barnen. Ett femtiotal meter från min port finns en av dem. När jag en kväll gick en sväng ned till sjön Valloxen stannade jag till vid den stora sandlådan och studerade vad barnen hade haft för sig under dagen. Av spåren i sanden och bilars och arbetsfordons positioner att döma hade det gått livat till. Jag hade gärna velat vara med. På en bänk i närheten med både kamera och ljudinspelare.

Tyvärr så råder det i dag extrem misstänksamhet mot personer som fotogreferar barn så det hade varit helt otänkbart. När jag nu satt där bland leksakerna kunde jag ändå med fantasins hjälp föreställa mig vad som utspelats där i den stora sandlådan. Det påstås att barnens lekar har blivit aggressivare och slagsmål är inte så ovanliga. Nog minns jag att vi också slogs ibland och nog fick man väl sand sprättad i ögonen om man råkade förstöra någons fina sandkaka. Då jag är kompledig några dagar den här veckan ska jag kolla in livet i sandlådan lite extra noga. Rapport följer, men först en tillbakablick från den här dagens arbete i den stora sandlådan belägen snett framför porten till Timotejvägen 84.

Det är stora bekymmer med de stora och tunga löven som faller ned från äppelträdet och här är det ett fordon som kört fast

Skottkärran används bara till diverse småjobb

En baklastare kämpar med att köra bort ett av de tunga löven

En lastbil har kört fast efter att ha tippat av den femarmade sjöstjärnan, den tyngsta av dem alla

En inhyrd baklastare från förskolan intill har havererat. Den raske föraren klarade sig utan skador

En dumper har tagit för mycket last så dragkroken har pajat och vagnen vält

På en sådan här stor arbetsplats kan olyckor inte helt undvikas och brandbilen har mycket att göra

I grusgropen har det varit ras och en caterpillar har vält. Som tur var skedde det under fruktstunden

Efter fruktstunden ska den här baklastaren köra bort de två löven i bakgrunden

Den här fyrhjulingen använder åkeriägaren när han kör runt till de olika arbetsplatserna

Det här hade kunnat sluta illa. Ett löv singlade in i förarhytten men den kvicke chauffören hann hoppa ut

Efter att ha suttit i en lastbilshytt en hel dag är det skönt att dra iväg med en riktig Formel 1 racer

Det går nästan lika fort med en Formel Renault också

Nikkos ökenracer är storfavorit i Knivsta GP som äger rum i maj nästa år. Gemensam start sker som vanligt vid Ängby park och målgång vid Korvmojjen. Första pris är en mosbricka med allt.

Det är verkligen roligt att fotografera. Känslan att få släppa loss och ge sig hän är väl det som kännetecknar allt konstnärligt skapande och dit hör naturligtvis fotografin. Även om man har sina favoritområden dit man nästan alltid återvänder så är det härligt att prova på något annat. Med en kamera kan man ju göra så mycket. Inte bara fotografera blommor eller folk som springer på gatan. Gör som jag och lek lite med din kamera. Det är roligt och samtidigt lär du dig både behärska din kamera och hitta nya vinklar.

På återseende

/Torbjörn


Inlagt 2011-10-25 16:09 | Läst 2917 ggr. | Permalink
Jasså, det är så här du fördriver din födelsedag, i sandlådan....... hm.... man blir aldrig för gammal.
Själv får jag ibland en obeskrivlig lust att klättra i träd.
Ha det nu så skönt resten av födelsedagen.
Grattis
Marianne
Svar från pic-tor 2011-10-25 17:04
Tack så mycket Marianne. Det är kul att se att barnen leker ungefär som vi gjorde. Klättra i träd är ju hur kul som helst men det var länge sedan nu. Ett antal trädkojor hade jag som barn. Hamrånges bästa trädkoja hade bröderna Rossander.

Ha det gott
/Torbjörn
Det är roligt att fotografera skriver du, det syns på dina bilder! Men är det inte så att det är roligt att berätta? Med kameran kan man berätta många historier, lägg till fantasi och glädje så är möjligheterna oändliga.

Ha det gott! /Thomas
Svar från pic-tor 2011-10-25 20:38
Där slog du nog huvudet på spiken Thomas :). Livet är ju en enda lång berättelse som vi delar med varandra. Att fly in i fantasin är också ett sätt att utforska sig själv. Tack för dina ord och ha det gott.

/Torbjörn
Kul inlägg och att lära känna dig lite mer..... Ser att de flesta av dina vänner kommer att bli byggjobbare. Och det är ju bra, så inte Ferarri föraren inte behöver köra på grus hela livet...... ;)

Och som sagt.........

Vi slutar leka för vi blir gamla, men vi blir gamla för att vi slutat leka!!

Ha kul Tobbe!! ;)
//Peter
Svar från pic-tor 2011-10-25 23:23
Tack Peter. Många tar sig själva på för stort allvar och är rädda för att släppa ut barnet som alltid finns inom oss så länge vi lever. Det var inte enbart lek från min sida utan också ett test av ett gammalt fint Minoltaobjektiv, som jag inte använt på länge, Soft Focus 100/2,8.

/Torbjörn
Fin berättelse och kul idé. Fantasin lever...Kanske får gå ut och spana in sandlådan lite till mans...man behöver ju inte skämmas när man har kameran med som anledning. =) Mvh Stig
Svar från pic-tor 2011-10-26 21:50
Tack så mycket Stig. Fantasin ska ständigt flöda för då får man inspiration och vågar testa nya saker. Alla har vi minnen från vår barndom och de flesta av oss har väl också suttit i en sandlåda. Det är verkligen kul att se hur barnen bygger vägar och broar – precis som vi gjorde. Jag ska ta mod till mig någon dag och fråga mammorna om det är OK att ta lite bilder. Naturligtvis får de sedan se bilderna.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg