Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Ett pågående projekt

Jag har ett projekt som haltar sig fram. Projektledaren styr inte med den fasthet som projektet kräver. Det handlar om grindar. Är jag utan kamera ser jag intressanta grindar överallt tycker jag. Problemet är att jag aldrig noterar var någonstans jag ser dem. Jag försöker se till att alltid ha papper och penna på mig när jag går ut men missar väldigt ofta. En mobil med GSM kanske skulle fungera bättre?

Projektledaren funderar vidare på hur projektet ska ros i land men först en långpromenad med kamera och nyinköpt Sony 2,8/85mm SAM. Ett billigt objektiv som fått väldigt fina recensioner för sin bildkvalitet men inte fullt så fina för byggkvalitet. Det är plastigt men det verkar ändå vara välbyggt. Frontlinsen sitter ganska djupt så det borde borga för goda motljusegenskaper.

Den här grinden passerar jag på min väg till tåget. Skraltig men bildmässig

Färg eller svartvitt? Eller bådadera? Det tål att tänka på, men bara vid den slutliga utformningen. Fotograferar man digitalt är det bara att jobba på.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-11-04 11:08 | Läst 1900 ggr. | Permalink
När upphör det vardagliga spontana fotograferandet att vara just spontant, och övergår till att bli ett projekt?
Är det så att grindarna gömmer sig när de ser kameran, och därför ser du dem inte.

Som sagt, bara att jobba på, och grindar är intressanta...
Svar från pic-tor 2011-11-05 19:09
Det kan helt enkelt handla om sortering. Jag har lagt upp en mapp som heter grindar i vilken jag samlar alla bilder på grindar jag stöter på. Sedan kan man arbeta mer målmedvetet och dela av stan/platsen i sektorer och dammsuga av respektive sektor på allt i grindväg. Visst är grindar intressanta. De både stänger ute och öppnar upp :).

/Torbjörn
Gillar ditt projekt, har också en hel del grindar i arkivet. :-) Det är lite vemod över äldre ovårdade grindar tycker jag, känslan av att många, olika människor i olika tider som har passerat genom grinden.
Trevlig helg!
Ewa
Svar från pic-tor 2011-11-05 19:12
Se där en till som jobbar med grindar :). Man känner onekligen tidens tand när man betraktar en gammal grind och det är väldigt många människor som lämnat avtryck under de tider som varit. Lite vemodigt är det allt. Hoppas ditt projekt löper på som det ska :).

/Torbjörn
Grindar är intressanta. Tänk om dom kunde berätta, vilket tjatter det skulle bli
Ha en skön helg .Vi tänder ett ljus för våra kära
Kram Marianne
Svar från pic-tor 2011-11-05 19:18
Du kanske också har ett grindprojekt Marianne? "Grindarna i Fagersta", det låter väl inte så tokigt :)? Jag var till kyrkogården vid tretiden med en krans och tände ett ljus i lyktan. Här var det dimmigt och det började skymma redan framåt halvfyra. Det var som vanligt väldigt vackert att se alla lyktor i skymningsljuset.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg