Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Precis innan snön kom

Precis innan snön kom gjorde jag en sväng på stan och i det här fallet är det Uppsala. Jag hade varit förbi jobbet och hälsat på. Har varit helt sjukskriven några veckor nu men hoppas kunna börja arbeta igen efter nyår. Jag börjar tröttna på att bara gå hemma och det tyder på att jag börjar bli starkare.

Billy och Alex håller så sakteliga på att fyllas med innehåll. Jag har sorterat mina lådor med dia, och skrivit lappar på de som saknade sådana, och ställt in i hyllan bakom glasdörrar. Några gula askar med dior väntar fortfarande på att bli daterade och insorterade i lådor. Sedan ska alla mina negativpärmar in och det kommer at bli skönt att ha allting samlat på ett ställe som dessutom är ganska så dammfritt. Öppna bokhyllor är en styggelse.

Här kände jag mig inte välkommen

Vällustingen

Tornet

Viktiga paket

Nu har vi ljus här i vårt hus...

Julstämning från mitt sovrumsfönster kl. 11:15 i dag

Försök ta det lugnt nu de dagar som är kvar fram till jul. Ska posta julkorten i dag och fixa de sista julklapparna. Senare i veckan blir det lite städning och julpyntning och så ska julgardinerna upp. Hoppas snön ligger kvar för då finns alla förutsättningar för lite julstämning.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-12-19 11:40 | Läst 2399 ggr. | Permalink
Men nu börjar det likna nåt, vad det gäller snön alltså. För övrigt får du krya på dig och hämta krafter. Det vänder.

mvh Tommy
Svar från pic-tor 2011-12-20 09:32
Enligt SMHI lär snön försvinna lagom till jul men de har ju haft fel förut ;). Det har varit otroligt segt men skam den som ger sig :). Tack för din sympati.

/Torbjörn
Vitare än min snö, den ser lite grå ut av allt smältvatten...
Svar från pic-tor 2011-12-20 09:34
Snö ska vara vit och grå snö är ganska trist. Både på bild och i verkligehten.

/Torbjörn
Härliga bilder Torbjörn! Gillar bild nummer tre mest för den påminner mig om när jag var i Kalmar i höstas och fotade Kalmar slott på precis samma sätt, så din bild väcker minnen hos mig.
Ha det fint!
Svar från pic-tor 2011-12-20 09:37
Tack så mycket Heléne. Tornet tillhör det gamla KFUM-huset i Uppsala. Du får väl visa dina bilder från Kalmar slott här på FS :).

/Torbjörn
Se där ja snön har kommit! för övrigt gillar jag tornet och ljus i vårt hus.
Med önskan om bättring och en God Jul!
Hälsn. Leif M
Svar från pic-tor 2011-12-20 09:40
Tack Leif. Än har vi kvar snön men den lär försvinna lagom till jul. Ljus i vårt hus var lite besvärlig att fotografera p g a det stora dynamiska omfånget men jag tycker NEX 5N klarade det bra.

Jag önskar dig också en God Jul

/Torbjörn
Härligt, du fick också lite snö! :-) Där ligger man helt i lä ang. ordning och reda. :-)Tornet gillas lite extra med trädet som sticker in från höger. Ha det!
//Ewa
Svar från pic-tor 2011-12-20 09:43
Visst är det härligt med vit snö som lyser upp :). Du har lite jobb kvar att göra med dina gamla bilder hör jag ;). Roligt att du uppskattar tornet och trädkronan :).

Ha det gott

/Torbjörn
Härliga bilder och ni får gärna behålla snön däruppe :-) iallfall en vecka till för jag har snöjour denna veckan på jobbet och har man otur då ja då sitter man o plogar snö julafton istället för att sitta inne och mysa med vovvarna i stugvärmen :-)

Mvh Pia
Svar från pic-tor 2011-12-20 09:47
Som jag redan skrivit så säger SMHI i sin prognos att snön kommer att försvinna lagom till jul. Trist om det kommer att ske. Risken är nog obefintlig för att du ska få ploga på julafton så du kan nog redan nu förbereda dina hundar på lite julmys :).

Ha det gott

/Torbjörn
En God och lugn Jul önskar jag dig, Kul bild med postbilen,viktiga paket.
Svar från pic-tor 2011-12-20 09:49
Vad roligt att du gillar postbilen för jag tycker själv om den. Jag fick småspringa för att hinna fram i tid och jag hade lite tur att postkillen gick åt "rätt" håll.

Jag önskar dig också en God och lugn Jul

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg