Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Leende kvinnor

Vem kan motstå ett leende från en vacker kvinna? Eller, vem kan motstå ett leende från någon överhuvudtaget? Leendet avväpnar oss och vi blir omedelbart mottagliga för avsändarens intentioner. Åtföljs leendet av en hälsning så hälsar man självklart tillbaka med ett leende och man känner att något har hänt. Det känns bra helt enkelt. Jag har länge undrat över vad det är som händer inom oss när någon ler emot oss. Det måste vara något som nedärvts genom årtusenden av mänsklig utveckling.

Något som varit till gagn för Homo sapiens i konkurrensen med andra arter inom släktledet Homo. Leendet har säkert varit viktigt vid kommunikation med andra inom samma art. Kanske kunde inte Neandetalaren le? Eller förstod de inte hur viktigt leendet var? I alla fall påstår forskarna att Homo sapiens var duktigare på att kommunicera med varandra än vad Neandertalarna var. En liten skillnad kan tyckas men förmodligen väldigt betydelsefull och en av orsakerna till att Homo sapiens så småningom trängde undan Neandertalarna. Nu vet vi att de senare umgicks intimt med Homo sapiens och att vi därför i dag har en gnutta Neandertalare i oss.

Varför inte börja dagen med ett leende?

Alla leende kvinnor är fotograferade på Skansen i samband med midsommarfirandet där. Skansen på midsommarafton är fint med trevlig musik, dans och massor med leende människor som trivs tillsammans i den magiska kvällen.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-12-22 09:57 | Läst 2491 ggr. | Permalink
Le-ve Le-endet.

Leende, levande bilder.
Le och lev så gott!
/J-O (leende)
Svar från pic-tor 2011-12-22 17:52
Tack Jan-Olof. Hädanefter ska jag försöka leva som jag lär :).

/Torbjörn
Vilken härlig serie och tjusiga kvinnor du har fångat! Ja, tänk vad vi har begåvats med ... om alla hade ständigt ett leende på läpparna kanske världen skulle se annorlunda ut. Tjejen med kransen på huvudet blir en favorit idag.
//Ewa
Svar från pic-tor 2011-12-22 17:57
Tack så mycket Ewa. Den som ler blir samtidigt också vackrare :). Jag tror man får försöka förändra i det lilla. T ex i mötet med människor till och från jobbet, grannarna, i affären mm.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg