Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Arkivarbete

Många ägnar sig åt att gräva i bildarkiven den här tiden på året. Så även jag. Det blir inte så mycket bilder tagna just nu när det inte är någon ordning på årstiderna. Jag vill ta vinterbilder nu men vintern är någon annanstans. Det är ganska kul att titta igenom mapparna i Lightroom och vill man "framkalla" en bild går det snabbt att fixa. Den här gången kollade jag mappen från den 18 augusti i år då American Car Show kom till Uppsala och slottsparken.

Femtiotalsfrisyr på gång

En kille på trike smyger förbi

Allt är relativt

Skit i förgasarn?

Två årsmodeller

Ska vi slå till Doris?

Jag såg "The girl with the dragon tattoo" på juldagen och den är riktigt bra. Fast jag hade hoppats att sekvenserna som spelades in på Drottninggatan i Uppsala skulle vara lite längre. Jag var där förra hösten och tittade på inspelningarna och de gjorde fruktansvärt många omtagningar. Visst var Daniel Craig och Rooney Maara mycket bra men min favorit blev nog ändå Christopher Plummer i rollen som den åldrige Henrik Vanger.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2011-12-27 18:49 | Läst 5224 ggr. | Permalink
Jag sitter här och småsurar för jag vet inte riktigt vad jag vill syssla med. Problem med min skrivare Xerow. Är så himla dålig på detta med teknik. Jag har slut på vissa färger och trodde det då gick skriva ut enbart svart som där är gott om. Är kanske inte så.

Kan inte lägga in Word 2010 för jag har det inte förinstallerat på min dator så det hänger upp sig hela tiden.

Så gick jag in på Fotosidan och fastnade med en gång för din B-logg. Så kul bilder du tagit som har gett mig ett gott skratt. Tänk vad mitt humör skiftar denna kväll.

Bilden på bruden som har en blomma i håret skall kanske föreställa de där som de brukar ha på bilmässor. Vilket spetsigt knä hon har. Sedan ser det ut som det sprutar vatten i vindrutan. Ja så ser jag denna bild.

Bilden under med damen som har lilla handväskan så fint på armen så tuffa bredbenta tjejen med hatten. Undrar om de slog till?

Hårfrisörskan är mer intresserad av något annat än håret på kunden? Övriga bilder är också så bra tagna.

Jag tillhör dem som uppskattar dokumentära bilder. Det är ofta så här på Fotosidan att det skall vara så annorlunda kreativa bilder. Dessa har ofta inte det värdet för framtiden som de du visar här.

Ha gott 2012
önskar Gun-Inger
Svar från pic-tor 2011-12-27 19:37
Tack så mycket Gun-Inger för din långa och intressanta kommentar. Min HP-skrivare klarar att skriva ut i svart när färgpatronen är slut. Men det kanske är olika från märke till märke. Vad roligt att du uppskattar mina bilder. Dokumentära bilder rätt upp och ned är nog mitt huvudsakliga sätt att fotografera. Ett tvärsnitt av verkligheten hur det såg ut just då. Det är nog den typ av bilder jag gillar mest.
Jag hoppas du får ordning på tekniken ;).

Jag önskar dig också ett gott år 2012

/Torbjörn
Gun-Inger Arvidsson 2011-12-27 19:54
Du menar bläckstråleskrivaren det är nog annorlunda.
Gun-Inger
Fina bilder Torbjörn, och vilka bilar sen! Den där röda bilen skulle jag kunna tänka mig att åka runt i nästa sommar med kameran på passagerarsätet.

Tack för att du delar med dig.

mvh Tommy
Svar från pic-tor 2011-12-27 19:41
Tack så mycket Tommy. Många bilar på den här utställningen var verkligen läckra och jag skulle heller inte ha någonting emot att ha någon av dem som sommarbil, fast kanske inte med en kamera på passagerarsätet ;).

/Torbjörn
tomazon 2011-12-27 19:43
Uj jag skrev fel. Jag menar naturligtvis min fru på passagerarsätet ;-))
Snyggt fångat, gillar den sista lite extra med texten till!
//Ewa
Svar från pic-tor 2011-12-28 10:44
Tack så mycket Ewa. De här två damerna var väldigt intresserade av just den här bilen och vem vet, kanske slog de till ;).

/Torbjörn
Härliga bilder Torbjörn, nu längtar man till sommaren.....
Julekram från Värmland:o)
Svar från pic-tor 2011-12-28 10:53
Tusen tack Synnöve! Visst finns där en längtan till sommar med sol och ljusa nätter men nu vill jag ha ren, vit snö som lyser upp det gråa och smutsiga.

Ha det gott
/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg