Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Titta på bollen

Det första man får höra när man börjar träna tennis är:

– Titta på bollen!

Det gäller tennis på alla nivåer. Det här ständiga "tittandet" kräver enorm koncentration. Den som tappar fokuseringen är borta på en gång. I dag slår de flesta tennisspelare oerhört hårt och bollen kommer med en väldig fart. Det syns inte så tydligt på TV men ser man en match i verkligheten så upplever man hur fort allting går.

Björn Borg var otroligt professionell. När han spelade så var det 100% koncentration på varje boll och han visade inga känslor under matcherna. All koncentration riktades på spelet, allt annat var ovidkommande. Det tar naturligtvis på krafterna och han var nog ganska så utbränd när han lade av.

I helgen avgjordes Rosendals Supervintertour i Uppsala. Jag såg finalen i söndags och en match i kvalet i torsdags. Jag tog lite bilder under kvalmatchen. Belysningen var inte den bästa och filten på banorna reflekterade i stort sett ingenting. Jag använde Sony A850 tillsammans med Sonys 70-300 zoom och ISO-inställningen var 3 200.

Han tittade på bollen

År 1983 arrangerade Uppsala Tennisklubb SM i tennis. Min Fredrik var bollkalle och jag såg flera matcher. Jag hade min Pentax Spotmatic med mig och tog lite bilder. Tyvärr hade jag inget längre tele än 85 mm och det begränsade naturligtvis mina möjligheter till bra bilder. Just nu håller jag på att skanna in de här filmerna och kanske lägger jag ut några bilder om de blir tillräckligt bra.

Jag använder Silver Fast och tycker det fungerar alldeles utmärkt. Jag "batchskannar" nästan alltid och tidigare hände det att programmet kraschade när man "batchade" för många bilder. Nu har jag tankat hem en nyare version av programmet och det verkar mycket stabilare. Hittills har det inte kraschat en enda gång trots stora "batchar".

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-01-16 18:30 | Läst 1718 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg