Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Premiärskanning

I går kom min nya filmskanner Reflecta RPS 7200. Det medföljande skannerprogrammet har fått dålig kritik så jag uppgraderade SilverFast Ai till att förutom Epson V750 också fungera på RPS:en. Jag har försökt att batchskanna men det verkar inte fungera. Har provat olika inställningar men den skannar enbart en bild. Kanske gör jag fel någonstans. Trist om det inte fungerar för på Epson går det galant. I alla fall har jag lyckats skanna min första bild i storleken 30x45 cm och med 300 dpi. Filstorleken blir i det formatet drygt 37 Mb.

Ska ta en promenad i solen nu och fundera på vilka fel jag eventuellt gjort.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-02-17 15:11 | Läst 2081 ggr. | Permalink
Plug and pray i stället för plug and play Torbjörn, men du löser säkert dina problem så småningom.

Trevlig helg!
/Bernt
Svar från pic-tor 2012-02-17 21:34
Vad jag kan förstå så kan man batchskanna i det kassa programmet som medföljer skannern och då borde det fungera i SilverFast också. Kanske blir jag bönhörd i kväll för jag kom på en grej under promenaden och ska testa den nu ;)

Ha det gott
/Torbjörn
Du är en modig man som ger dig in på sådana äventyr...
Svar från pic-tor 2012-02-17 21:38
Att plöja igenom en ny skanners egenheter och möjligheter är som att bana väg genom den tätaste björkskog ;). Det kräver m a o sin man ;).

/Torbjörn
Om du kör den nya siverfast 8 så finns det ett par uppdateringar som tar bort en del buggar och fixar lite problem med de tidigare versionerna. Jag skaffade den till min epson först och där funkade den hyfsat, men när jag skaffade den till nikonskannern gick det inte ens att finjustera negativet i början, alltså gick den inte att använda, detta har de fixat nu. Men det verkar som om dom släpper programvaran aldeles för tidigt och dåligt testad, så det brukar ta en (bra) stund innan den är putsad och buggfixad så att den funkar acceptabelt eller bra. Själv blev jag tvungen att uppdatera till 8:an då den tidigare varianten inte funkade alls på nya Mac OSX.
-affe
Svar från pic-tor 2012-02-17 21:47
SilverFast 8 finns inte till min skanner ännu så därför tog jag version 6.6. Jag kör fortfarande med Mac OS 10:6 och det fungerar utan problem. När man förskannat en negativremsa kan man få fram sex tumnaglar om man klickar på en knapp. Jag ska testa att markera alla sex innan jag klickar på "scan" för att se om det är det som är grejen. Kom på det när jag nyss tog en långpromenad. Långpromenader är bra, både dagtid och nattetid ;).

/Torbjörn
alf109 2012-02-18 19:22
Ett tips är då att inte uppgradera till 10.7. Jag hade sf 6.6 tidigare och det funkade bra till båda mina skannrar.
Däremot finns inga planer på att uppgradera sf 6.6 så att det blir körbart på 10.7, det var enda anledningen till att jag gick över till 8:an, och dyrt blev det också. Nikon slutade supportra mac för länge sedan med sina skannrar, och vuescan, som jag också har, har jag aldrig gillat.
-affe
Det tar lite tid att vänja dig =) kul att se mer bilder från scanner framöver
Svar från pic-tor 2012-02-17 21:49
Visst är det så men jag har ännu inte funnit logiken men kanske är jag på rätt väg ;). Se svaren på kommentarerna ovan. Fler bilder kommer så småningom.

/Torbjörn



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg