Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bönans väg och en åttondel går bra

I Uppsala finns sedan länge Lindvalls kaffe med eget rosteri. Deras verksamhet har länge legat alldeles intill Kungsgatan vid den södra infarten till staden. För en tid sedan brann det i rosteriet och rostningen lades ut på andra kafferosterier i landet. Nu tror jag att man fått ordning efter branden och tagit tillbaka rostningen. Delar av verksamheten har sedan en tid flyttats till andra lokaler i Uppsala. På den gamla tomten finns fortfarande en lagerbyggnad där en grupp på uppdrag av företaget målat "En bönas väg". Målningen vetter till största delen mot järnvägen och de som åker tåg kan se den om de tittar ut genom fönstret, vilket jag verkligen kan rekommendera att de gör.

Bilderna är tagna med Sony NEX 5-N och kitzoomen 18-55 mm. Den här kameran är en riktig liten pärla med utmärkt bildkvalitet. "Skärmfotograferingen" fungerar väl si så där. Ofta saknar jag en sökare, fördärvad som jag är av kameror med fina sökare ;). Kanske skaffar jag en EVF-sökare så småningom. Kamerahuset har ingen inbyggd antiskakfunktion utan den sitter i (de flesta) objektiven, bl a i den medföljande kitzoomen. Det fungerar bra i alla fall ned till 1/8 sek på de kortare brännvidderna.

En åttondels sekund vid brännvidden 25 mm (APS-C)

Nu är det dags för lunch och sedan ska jag åka och kolla på nytt golv till köket. På em kanske det blir bandy på Studenternas. Sirius möter Västerås och uppsalalaget åker förmodligen på däng. Sirius har inte fått till det den här säsongen och missar slutspelet. Tyvärr missar jag SM-finalen i år p g a konferens i Istanbul. Tur att SVT-Play finns ;).

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-02-18 12:29 | Läst 2368 ggr. | Permalink
Nu har du fått mig att bli nostalgisk igen.....däng....det ordet har jag inte hört sen barndomstiden.
Härliga bilder. Synd bara att grafittimålarna måste vara med på ett hörn i alla väder.
Kul med bandy.
Istanbul har jag besökt en gång en vecka i mars.Det var kallt och blåsigt men en härlig stad.Kolla in soukerna om du får tid, men gå inte vilse.
Jag kommer ihåg att vi åt underbar fisk på en restaurang som låg liksom under en bro.
Ha en skön helg
Marianne
Den där gubben med bönan ser jag varje arbetsdag nästan då jag åker Upptåget. Fina bilder.
Fina bilder! Står själv i valet och kvalet mellan Nex 5n och någon av 4:3-kamerorna. Svårt val...

Per
Fina bilder! Står själv i valet och kvalet mellan Nex 5n och någon av 4:3-kamerorna. Svårt val...

Per



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg