Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Varsågod, här är ditt liv

För ett tag sedan köpte jag en Reflecta RPS 7200 filmscanner. Jag har tänkt att i fortsättningen scanna all småbildsfilm i den scannern och de större negativformaten i Epson V750, som är en flatbäddsscanner. Jag har precis börjat utforska Reflectan och kan konstatera att batchscanning fungerar si så där. Efter 2–3 rutor kraschar SilverFast. Förmodligen är det en bugg i programmet som kanske kommer att åtgärdas i senare versioner. Jag har version 6.6 och det är den senaste som finns för den här scannern. Vad jag hittills kunnat se så blir resultatet mycket bra.

Jag planerar att göra en serie fotoböcker med bilder på mina barn. Jag börjar med Fredrik som fyller 39 år den 31 mars. Kristoffer, som nyss fyllt 25 år, får vänta på sin bok. När Fredrik var liten var jag väldigt aktiv med kameran och naturligtvis måste man göra en grov sållning. Det kommer inte att bli lätt men jag börjar från början...

Några dagar gammal har du börjat utforska världen

Trygg i mamma Evas famn

Det här projektet väcker många minnen till liv. Minnen som många gånger är väldigt smärtsamma. Min Eva gick bort på tok för ung och sorgearbetet efter hennes död tar aldrig slut. Så är livet och jag är så här efteråt både glad och tacksam över att jag har världens finaste hobby – fotografering. Jag tänker inte utnyttja bloggen som mitt familjealbum utan ni får se det här inlägget som ett exempel på vad man kan göra med sina bilder. Bilder ska inte ligga gömda i negativalbum och på hårddiskar. I dag finns så många möjligheter att visa sina bilder på. Gör det.

För er som är intresserad av teknik kan jag nämna att kameran är Pentax Spotmatic. Första bilden är tagen med Super Takumar 1.9/85 mm och den andra troligen med Super Takumar 3.5/35 mm. Filmen är Tri-X, framkallad i D76. Bilderna i inlägget är inte "färdigstädade".

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-02-25 18:40 | Läst 4414 ggr. | Permalink
Fina bilder! Tur man har sina minnen i bilderna, för dom lämnar en aldrig..
Ha en fin kväll Torbjörn!
Svar från pic-tor 2012-02-25 19:03
Så är det Heléne! Man ska vara rädd om sina bilder för det finns inget som så bra kan väcka liv i avsomnade minnesbanker ;).

Jag önskar dig också en fin kväll

/Torbjörn
En jättefin idé att ta till vara på de äldre bilderna och samla i bokform. Det kommer dina söner säkert att uppskatta i massor. Jag rensar själv lite bland gamla saker idag och det kommer upp en massa minnen, har dock inte varit med om så smärtsamt som att mista någon så tidigt.
Ha en fortsatt fin (foto-)helg! :-)
Ewa
Svar från pic-tor 2012-02-25 22:38
Nu är det ju ganska lätt att göra en fotobok i dag och resultatet brukar för det mesta bli bra så fler borde prova på. Jag är en uppriktig och ärlig person och är inte rädd för att visa mina känslor. De här bilderna har jag inte sett på så många år och jag blev väldigt rörd när de kom upp på skärmen. Jag minns så väl hur mycket vi gladde oss åt det här lilla knytet och hur förundrad jag blev vid själva födelsen.
Har du själv någon fotobok på gång?

/Torbjörn
Ewa Kirjavainen 2012-02-26 21:53
Jaa, flera stycken! Men de finns bara i huvudet än så länge. :-) Kommer inte till skott, är för kritisk när jag ska välja bilderna. Men jag måste nog börja och testa för då lär jag se om bilderna håller för bokform. //ewa
Vilken glädje att ha tagit så fina bilder.... att samla dem i en fotobok blir bara alltför härligt....
Svar från pic-tor 2012-02-25 22:29
Tack snälla Ingela ;). Det kommer att bli mycket jobb med att gå igenom en massa negativ men det ska samtidigt bli roligt. Diabilderna lämnar jag därhän den här gången tror jag.

/Torbjörn
Det var fina familjebilder som tillsammans med texten berörde mig starkt. Kan bara konstatera att vi förutom förnamn och ålder (som vi uppmärksammade apropå småskolans kläder) också har en del annat gemensamt...
Sköt om dig!
hälsar Torbjörn
Svar från pic-tor 2012-02-26 21:48
Tack så mycket Torbjörn för din trevliga kommentar ;). Är nog lite nyfiken på vad vi i övrigt kan ha gemensamt ;).

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg