Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

"Den där stolpen stod inte där i morse..."

En snubbe från mina hemtrakter tog en morgon bilen och körde in till den stora staden Gävle för att ha lite kul med sina polare. Som brukligt var hamnade sällskapet till slut på ett finare matställe där det åt och drack tills "tapeterna sprack." Det sista knyckte jag från Owe Thörnkvist ;). I alla fall var det inte tal om övernattning utan hemfärden skulle ske på samma sätt som på morgonen. D v s med den egna bilen.

Han var mäkta stolt när han hade lyckats slingra sig ut genom stadens gator men glädjeskrattet hamnade tvärt i vrångstrupen. Det sa pang och så hade han kört upp på en refug och där satt han fast. Det dröjde inte lång stund innan polisen kom och här behövdes ingen känslig polishundsnos för att konstatera att det var full tank både här och där. Snubben förstod att han låg risigt till och i ett sista desperat försök till försvar klämde han till med (medan han pekade på stolpen):

– Den där stolpen stod inte där i morse!

Den här stolpen verkar också ha kommit dit nyligen ;)

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-03-01 23:22 | Läst 1912 ggr. | Permalink
Haha! Den var bra ;-)
O lite allvar: dont drink and drive såklart.
Gonatt.
Svar från pic-tor 2012-03-02 01:22
Det här har hänt och det är ingen påhittad historia. Det som var tur i eländet var ju att mannen körde på en stolpe och inte en människa. Jag minns den här mannen mycket väl. Han festade en hel del men var aldrig någonsin otrevlig och jag kan inte minnas att han vid något annat tillfälle kört bil berusad. Sprit och bilkörning hör självklart inte ihop. Den här mannen var liten och tunn och hade säkert lärt sig att ta sig ur kniviga situationer genom att vara slagfärdig. Men mot poliserna hjälpte den slagfärdigheten inte. Trots att den var ganska fyndig ;).

/Torbjörn
:-) Stolpar är farliga när motoriken inte fungerar av olika skäl. Fin bild i svartvitt!
//ewa
Svar från pic-tor 2012-03-02 11:33
Tack så mycket Ewa! I det här fallet kan man säga att stolpen blev mannens räddning. Han blev av med körkortet och fick sig en rejäl läxa och tankeställare. Men slagfärdig förblev han livet ut ;).

/Torbjörn
Kom genast att tänka på en bild jag såg för en tid sedan. Var tvungen att låna den, kan kolla på den här: http://gatsu.se/rattfull.jpg
Vet dock inte om det är en riktig tidningsartikel eller ej, men lite komisk var den (liksom din text), trots att rattfylla är allvarligt.
Trevlig helg!
Svar från pic-tor 2012-03-02 18:59
Man hade en annan syn på alkohol på den tiden och domstolens utfall var nog inte särskilt kontroversiell. Rattfylla är vidrigt och kan aldrig försvaras.
Jag önskar dig också en trevlig helg.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg