Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Åter till den gamla internetleverantören

Jag har i ett tidigare inlägg berättat om mina vedermödor kring byte av internetleverantör. Från att ha haft Comhem under flera år bestämde jag mig för att gå över till Bredbandsbolaget (BBB). Detta efter att Comhem vid flera tillfällen dröjt med att åtgärda uppkomna fel och att en försäljare från BBB i den vevan ringde och erbjöd bolagets tjänster. De erbjöd bl a HD-TV och snabbt bredband. Vid inkoppling till BBB för några dagar sedan visade det sig att jag inte alls kan se HD-TV eller utnyttja snabbt bredband. Detta har bekräftats av BBB:s kundtjänst som informerade om att jag bor för långt från telestationen!? Vid telefonkontakt i dag med BBB bekräftar de att försäljningen av deras tjänster sköts av ett telemarketingföretag. I mitt fall har jag alltså blivit uppringd av en person från ett sådant företag som har ljugit mig rakt in i örat!! Jag har nu sagt upp avtalet med BBB med omedelbar verkan, de erbjöd mig, om jag stannade kvar, en prisreduktion under hela abonnemangstiden men jag vill ju kunna se HD-TV så jag tackade nej. Comhem tog tillbaka mig med öppna armar (förvånad?) och gav mig en tremånaders rabatt på bredbandet. De var också hyggliga att ta tillbaka mig utan bindningstid ;).

Efter den här historien tycker jag det är märkligt att ADSL-leverantörer av bredband mm inte har paket anpassade för de som bor på för långt avstånd från telestationen. Ser inte de abonnenterna upp får de betala för tjänster de inte kan utnyttja. I sammanhanget tycker jag också det är märkligt att Post- och telestyrelsen kan låta sådant här passera. Till BBB:s heder ska sägas att deras kundtjänst varit tillmötesgående och behandlat mig korrekt.

Jag har också varit i kontakt med Telia för att få reda på var i Knivsta telestationen ligger men de vägrar svara och hänvisar till säkerhetsskäl. En seriös ADSL-leverantör tar naturligtvis fram kartor för varje ort där kapacitetscirklar, utgående från telestationen, finns inritade. Naturligtvis ska dessa kartor finnas tillgängliga på leverantörernas hemsidor.

På Öland kan man få se många stolta och ståtliga fasantuppar och det blir nog en tripp dit i vår eller senare i sommar

Annars då. Jag har ryggskott efter att ha lyft tre matkassar utanför garaget i går kväll. Det var halt och jag slant till i lyftögonblicket och lyfte bara med ryggen. En granne såg min belägenhet och hjälpte mig att komma in i lägenheten och bar in kassarna.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-03-02 13:56 | Läst 2457 ggr. | Permalink
Tja, det är djungelns lag som tycks gälla i djungeln. Ser man inte upp så blir man lurad och det är nog många som blir, för det är inte lätt att alltid förstå vad de vill sälja på en.

Jättehärlig bild på fasanen! Jag funderade just på om fasanen i vår skog ska dyka upp snart, den brukar visa sig på vårkanten och än har jag inte fått något vettig bild. :-)
Krya på dig Torbjörn!
Ewa
Svar från pic-tor 2012-03-02 14:20
Ibland önskar man att Fantomen kunde komma till undsättning när det blir för tufft där ute i djungeln ;). Jag upptäckte den här fasantuppen när jag sakta körde igenom ett litet samhälle på Öland. Naturligtvis var jag inte beredd utan var tvungen att vända en bit bort och köra tillbaka. På något vis verkade det som om tuppen väntade på mig för han bjöd på stor show ;).

Tack för din omtanke och det känns en aning bättre i dag.

/Torbjörn
På grund av flytt från stan till landet lämnade jag Comhem som fungerat utmärkt. Det blev Telia och det krävdes sju telefonsamtal x minst 30 minuter vardera innan allt funkade med internet och TV. Bland annat hade det nya modemet gått sönder. Det krävdes hembesök av två olika underleverantörer för att konstatera felet.
Svar från pic-tor 2012-03-02 14:32
Ibland är tingen emot en ;). Som kund är man väldigt utlämnad om man inte är påläst och kan ställa de rätta frågorna. Men köpt tjänst ska ju i alla lägen också levereras.

/Torbjörn
Jobbigt, hoppas det går bra för dig. För egen del bytte jag tillbaka till BBB efter att ha bytt till Comhem. Det blev för mycket strul med ComHem så jag byttte tillbaka till BBB.

Snygg bild på den ståtliga fasantuppen!! Färggrann och fin!

//Bee
Svar från pic-tor 2012-03-02 14:52
Problemen tycks variera lite grand var i landet man bor. Jag har bekanta i Uppsala som haft ComHem i massor av år och aldrig haft några problem. Här i Knivsta har det varit perioder med problem men jag hoppas nu att det blir stabilare. Kul att du gillar den showande fasantuppen ;).

/Torbjörn
Ja du, det verkar som om vi aldrig kan bli riktigt kloka på alla televerantörer . Tur att maken jobbat på gamla televerket, så han kan......
Du skriver att du ska till Öland. Tänk om vi kunde sammanstråla där. Vi ska till Kosta 19 - 22 april. Den 23 åker vi till Öland och stannar nog till den 27 då vi ska sammanstråla med våra barn i Alingsås för helgen 28 - 29. Vad det vore kul att ses.....
Ha nu en fin solig helg , jag hoppas att ryggen är bättre
// Marianne
Svar från pic-tor 2012-03-02 15:50
Ja, det här har varit en riktig cirkus och jag har lärt mig en hel del under resans gång. Kunskap i de här sammanhangen är oerhört viktigt annars blir det lätt fel. Jag har inta gjort upp några planer för Öland ännu men tidigare år har jag gjort en vårtripp (du ska väl fotografera orkidéer kan jag tänka mig ;) i början av maj och en senare under hög- eller sensommaren. Var ska ni bo någonstans? Visst vore det kul att träffas på solens och vindarnas ö ;).
Ryggen är något mjukare i dag och förhoppningsvis går det onda över i helgen.

Ha det bra
/Torbjörn
Marianne Bengtsson Rosander 2012-03-02 15:53
Torbjörn.
Vi har husvagn, så vi kan bo precis överallt.
Marianne
Gör nu som jag sade nyss så att du blir kurant nog för att dyka upp i morgon! En snygg bild!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg