Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Huvudrollsinnehavaren och statisterna

I det låga marsljuset kom hon gående mot mig med en massa turister i släptåg. Huvudrollsinnehavaren och statisterna. Jag tog min bild, hon passerade mig och log och plötsligt blev jag blyg ;). När jag först såg henne tänkte jag direkt att jag måste fråga om jag får ta några porträtt. Men nu stod jag där mållös likt en olydig skolpojke inför rektorn ;). Ringrostig? Absolut genomrostig skulle jag vilja kalla tillståndet. Hon såg min belägenhet och nästan fnittrade. Visst hade hon stannat upp en stund för några porträtt. Om jag bara hade vågat fråga.

Vinterkyla och mörker vik hädan! Vårvärme och ljus skynda på och värm upp min kropp och mina sinnen så att det blir någon fart på mitt fotograferande ;)!

Huvudrollsinnehavaren och statisterna

Den här dagen hade jag enbart Nex 5N med mig och det fungerade alldeles utmärkt men mot slutet av dagen kände jag av abstinensen. Sony A850 är starkt beroendeframkallande ;).

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-03-05 16:07 | Läst 1931 ggr. | Permalink
Tycker också att Nex 5n funkar bra, men det blir ett lite annat plåtande än med storkameran. Den nya gluggen är verkligen fin och öppnar upp en del nya möjligheter, ljusstyrkan gör att den fokuserar bättre i svagt ljus.
-affe
Svar från pic-tor 2012-03-05 22:29
Nexen fungerar alldeles utmärkt men det hindrar inte att man ibland saknar en stor, härlig sökare ;). Jag fick hem en M42-adapter i dag och ska testa en handfull Super Takumarer i morgon. Vann precis en Super Takumar 1,4/50 mm på E-bay. Var väl egentligen ute efter en SMC men den här såg så fin ut att jag inte kunde låta bli att kasta in ett bud. Du får lägga upp lite bilder tagna med den nya glasbiten ;).

/Torbjörn
:-) Ja, tänk hur det kan gå, skönt att höra att jag inte är ensam om att tveka ibland. Träning, fråga, fråga, fråga! Men du fick med en fin bild i alla fall. //ewa
Svar från pic-tor 2012-03-05 22:34
Det är bara att erkänna, dagsformen var inte den bästa ;). Var lite besvärad av ryggskottet jag fick för några dagar sedan (typisk bortförklaring) ;). Kul att du gillar bilden Ewa.

/Torbjörn
Jag tycker rektorn ser ganska snäll ut!
Man har sina utåtriktade dagar, så har man de inåtriktade.

mvh Tommy
Svar från pic-tor 2012-03-05 22:36
Rektorn var både söt och snäll och den olydige skolpojken blev tvärtyst ;). Likt en idrottsman varierar också dagsformen för en fotograf. Det gäller bara att inte ha för låg lägstanivå ;).

/Torbjörn
tomazon 2012-03-05 22:47
Äsch, klanka inte ner på sig själv.
Det går så många tåg att man inte kan räkna dom.
Imorrn kanske du springer ¨på ett ännu bättre motiv :-)
Svar från pic-tor 2012-03-06 11:30
Tack Tommy, då tar jag nästa tåg ;).

/Torbjörn
Dina rader värmer och berör. Nästa gång vågar du!
Fin bild med härligt ljus. Mvh Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-03-05 22:42
Tack så mycket Elisabeth för din vänliga kommentar ;). Den här flickan hade en sådan positiv utstrålning och jag hade gärna velat fånga den på bild. Tyvärr går vissa tåg bara en gång. Jag brukar inta tveka att fråga men dagsformen var som sagt inte den bästa ;).

/Torbjörn
Det blev ju en jättebra bild!
Jag har också varit ute för sådana där situationer men blivit helt utan, bara stått där som ett fån och sedan grämt mig hela dagen. Det är lätt att vara efterklok... Men det är också klokt att vara efterklok, då kanske man har förberett sig på nästa gång. Övning ger färdighet.

Ha det gott! /Thomas
Svar från pic-tor 2012-03-06 11:25
Tack Thomas för dina kloka ord. Man har väl gått miste om en och annan bild för att man varit vankelmodig och saktfärdig ;). Det är alltid bra att tänka, både före och efter ;).

/Torbjörn
Roligt med en bild som ger en berättelse, men ibland kan man bli lite sur över att man missade fortsättningen ;)
Svar från pic-tor 2012-03-06 11:26
Den här novellen kanske blev i kortaste laget ;).

/Torbjörn
Bilden är ju schysst och nästa gång då... :-))
Tänk på Kirkegaards; "Att våga är att förlora fotfästet för en stund att inte våga är att förlora sig själv."
En massa bra!//Kurre
Svar från pic-tor 2012-03-06 11:30
Tack så mycket Kurt! Kirkegaards ord är ju på pricken vad det handlar om. Fast jag tycker att jag med ålderns rätt blivit både olydig och ostadig ;). Fast kanske inte alla dagar ;).

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg