Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Inte Tango Jalousie men väl Nex jalusi

I starkt solljus är det näst intill omöjligt att använda skärmen på Nex 5N. Det är den knappast ensam om utan det gäller säkert de flesta kameror med skärm. Jag har testat Nexen nu med några manuella objektiv och då är det naturligtvis extra viktigt att man ser det man ska fotografera ordentligt på skärmen. När jag bläddrade runt på "Kreativ fotografis" hemsida på jakt efter ett LCD-skydd fann jag ett jalusi som ska skugga skärmen vid solsken. Jag har tidigare köpt ett alldeles utmärkt, och billigt, LCD-skydd till min Sony A850 från den här firman så jag slog till och beställde det här jalusiet. Så fort solen tittar fram ska jag testa om det håller vad det lovar.

Det går att vinkla skärmen med jalusiet påsatt. Jag återkommer med rapport när jag testat det i skarpt solljus.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-03-08 16:55 | Läst 2430 ggr. | Permalink
Hej Torbjörn,
En annan äldre bättre lösning: Analog fotografering :-)
Svar från pic-tor 2012-03-08 18:31
Jo, det har du ju rätt i förstås. Analog fotografering är ju alltid ett alternativ, vilket jag för övrigt ägnar mig åt då och då ;).

/Torbjörn
En sådan där keps har ja på Wistan. ;)
Funkar den även om man vill vinkla upp skärmen?
-affe
Svar från pic-tor 2012-03-08 19:32
Jalusiet fungerar också med skärmen i uppfällt läge. Materialet känns väl inte så värst påkostat och tål säkert inte så hårda tag. Jag återkommer med mer omdömen när jag testat ett tag.

/Torbjörn
Den där, egentliga lilla smidiga kameran, ser inte så smidig ut längre, när man ser bild 1 och 2.
Och lösningen finns ju i en X100 eller X-Pro1!
Förstår inte varför de andra, typ Canon/Nikon/Sony inte ger sina kunder liknande praktiska kamerafunktioner!
I de här Fujikamerorna finns en optisk sökare, funkar utmärkt i starkt solljus, och man kan lätt växla till en digitalsökare men vill man titta på displayen baktill när man fotar, så går det mycket bra också! Eller vid macrofoto!
/B
Svar från pic-tor 2012-03-09 13:03
Sony Nex 7 har ju f n marknadens bästa EVF-sökare men jag tyckte den var i dyraste laget. Till Nex 5N finns en EVF-sökare som tillbehör med samma prestanda som den som finns inbyggd i Nex 7. Efter att ha testat skärm enbart en tid nu så är jag ganska övertygad om att jag också vill ha en högklassig EVF-sökare. Antingen får man redan nu skaffa en EVF-sökare eller invänta nya modeller som väntar runt hörnet. Ständigt dessa val ;).

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg