Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Hur är det möjligt?

Massor av bilder publiceras dagligen här på FS och det är naturligtvis omöjligt att få ett grepp om allt. Vissa av bilderna talar direkt till mig och man blir inspirerad i sitt eget fotograferande. Vissa försöker på ett eller annat sätt apa efter medan andra utgår från bildidén och gör något helt annat. Så har det alltid varit. Några går före och andra kommer efter. Ibland händer dock att två av varandra helt oberoende personer, vid ungefär samma tidpunkt, gör något nästan exakt likadant.

När jag bläddrar igenom kvällens bilder hittar jag den här. Den 4 mars vandrade jag runt i Gamla stan och tog följande bild:

Disconnection

Eftersom Anders Skoglund kallar sin bild för "Connection" får väl jag kalla min för "Disconnection". Det stämmer bättre överens med verkligheten också tycker jag. Min bild är bara upprättad, i övrigt obeskuren. Håll med om att tillfälligheterna spelar oss ett spratt ibland.

"Hur är det möjligt, man frågar sig gång, på gång...?"

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-03-14 22:08 | Läst 1962 ggr. | Permalink
Ett bevis antagligen för att fotointresserade går med "ögonen på skaft", spanandes efter färger, former, något som fångar blicken etc. Förmodligen händer det ganska ofta att samma saker fastnar i kameror både här och där. Lite märkligt dock att du råkade få syn på Anders bild... annars hade väl inte detta sammanträffande blivit offentligt...
Svar från pic-tor 2012-03-15 16:05
Många av oss tassar nog runt i samma jaktmarker så en och annan "dublett" är kanske inte så konstigt. Men man blir ändå lite förvånad när man ser dem på bild ;).

/Torbjörn
Vänd på frågan: Vore det möjligt att ingen annan sett detta ;)
Svar från pic-tor 2012-03-15 17:32
Jag känner endast till två ;).

/Torbjörn
Och om man skall fundera litet i onödan,
vad är originalet,
och har någon gjort en kopia av ett konstverk? :)
B)
Svar från pic-tor 2012-03-15 23:09
Nu vet jag inte om jag riktigt förstår vart du vill komma med din kommentar Bengt. Jag beskriver bara tillfälligheternas spel, ingenting annat. Av din kommentar att döma kan man tro att jag hävdar att någon av oss kopierat den andre. Var står det i så fall någonstans? Har du läst sista meningen i första stycket? Vad jag kan se så innehåller inte mitt inlägg något problematiserande alls. Bara en beskrivning av tillfälligheternas spel.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg