Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Går det bra med en gammal kärring?

– Går det bra med en gammal kärring, frågade kvinnan i det hon böjde sig fram över min ena axel.

– Eh...ja, det går alldeles utmärkt svarade jag, något överrumplad.

Jag promenerade Götgatan söderut och hade precis passerat Medborgarplatsen när kvinnan hann upp mig och undrade vem jag skulle fotografera. Hon såg fotoväskan, som jag för ovanlighets skull hade med mig, och kameran som jag hade om halsen. Jag förklarade att jag inte skulle fotografera någon särskild person och att jag mycket väl kunde ta några bilder på henne. Hon gjorde några poser och jag hann ta tre bilder innan hon försvann in i folkmassan som fyllde trottoaren. Jag tittade upp för att se vart hon tog vägen men hon var som uppslukad. Lite besviken och något omtumlad gick jag vidare. De jag fotograferar brukar få mitt visitkort men här hann jag inte med i svängarna. Det går tydligen inte att ha dem i innerfickan längre.

Jag hoppas att det korta mötet satte lite piff på den grå vardagen för henne. För mig kändes det i alla fall bra när jag fortsatte Götgatan fram, förundrad över vad verkligheten kan bjuda på.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-03-21 22:13 | Läst 3274 ggr. | Permalink
Kul tjej med glimt i ögat! Hoppas det är någon här som känner henne.
Gillar bild två bäst. Svartvitt och lite handpåläggning så blir det ett kanonporträtt...
Svar från pic-tor 2012-03-22 09:26
Hon var jättekul och väldigt trevlig. Tyvärr blev avslutningen lite abrubt för hon bara försvann ut i tomma intet. Lite finputsning skulle kanske inte skada men det här motsvararar kanske mer det omedelbara intrycket ;).

/Torbjörn
Ha ha Torbjörn där fick du till det. Härliga bilder från en minnesrik dag för dig.
Hoppas ni ses igen.
Gun-Inger
Svar från pic-tor 2012-03-22 09:27
Tack Gun-Inger! Vardagen bjuder till ibland och då gäller det att ta emot med öppna armar ;).

Ha det bra
/Torbjörn
Roligt möte, gissar ni förgylldw varandras dag. Sköna bilder, kan inte undgå att förundeas när nästan alla man möter på stan snarare kastar sig undan och duckar om man riktar en kamera åt deras håll.
/Daniel
Svar från pic-tor 2012-03-22 09:29
Tack så mycket Daniel! Gissa om jag blev förvånad när hon showade loss men har man ett öppet sinne och bemöter alla människor lika så inträffar sådana här saker.

/Torbjörn
Vilket härligt "påhopp". Du måste ha en naturlig dragningskraft =)
Svar från pic-tor 2012-03-22 09:33
Kanske var det någon form av djupt liggande, och länge sedan utnyttjad, modersinstinkt som plötsligt vällde upp när hon upptäckte min drivande gestalt på söders gator ;). En härlig människa och ett lika härligt möte var det i alla fall ;).

/Torbjörn
Härligt Torbjörn!
Vad underbart kul med en spontan tjej som dyker upp från ingenstans. Jag skymtar en "Situation Stockholm"-rem runt halsen på sista bilden. Kanske hon var en försäljare....
Bra bilder!

Mvh
hans
Svar från pic-tor 2012-03-22 16:02
Tack så mycket Hans! Det var en mycket kul situation. Det är möjligt att hon sålde "Situation Stockholm" men inte just vid det här tillfället. Tidningen köpte jag senare av en annan försäljare och den är klart läsvärd och snyggt gjord.

/Torbjörn
Vilken härlig människa!! =)
Svar från pic-tor 2012-03-22 20:50
Ja, hon var verkligen spontan och härlig ;).

Ha det gott
/Torbjörn



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg