Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Hagen i blåvitt

Packade min ryggsäck och cyklade till Gredelby hagar. Det var behagligt väder, mest mulet men solen tittade fram då och då. Det är tidig vår i år och blåsipporna har varit uppe ett tag men det är också allt. I hagen är det fortfarande blött på flera ställen men fortsätter det varma vädret torkar det snabbt upp. Värmen lockar också björkarna att släppa fram sina ljusgröna, skira blad. De första små, musöronen, som är så fina och som tillåter blicken att se igenom de halvt genomskinliga kronorna, men bara för en kort tid. Den tiden på året vill jag inte missa.

Tar det långa benet före

I hagen finns många fina, gamla björkar

Nu väntar vi bara på att musöronen ska kika fram

Kring den här björken var det livlig trafik. Det är dags att paxa holken

Den yngre generationen. I bakgrunden syns den uppdämda bäcken

Solitär

Veteran med delad krona

En trio kikar fram

Gredelby hagar är ett naturskyddsområde i Knivsta. Kommunen har bl a låtit dämma upp bäcken som rinner genom området och den lilla konstgjorda sjön lockar dit massor med fåglar. Jag har själv sett brun kärrhök stryka fram över vassruggarna. Ett fågeltorn har rests i närheten, kanske lite för långt bort bara. Det krävs oerhört långa telen för att få hyfsade fågelbilder. I alla fall är det ett mycket trevligt område på promenadavstånd dit jag ofta går bara för att lyssna till fåglars sång och trädkronors sus.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-03-28 12:33 | Läst 4140 ggr. | Permalink
Tror faktiskt att björkar är de vackraste träden som finns! =) Kommer ihåg när jag flyttade hemifrån och jag var 16 år och flyttade till ett alldeles eget hus. Där på tomten fanns en Ornäsbjörk, och när jag ser dina bilder i dag så påminns jag om hur vackert det trädet var med sina speciella blad.
Björkar är sååå fint!
Ha en härlig dag!
Svar från pic-tor 2012-03-28 12:54
Jag håller med dig Heléne. Björken är nummer ett av våra träd. Ornäsbjörken med sina flikiga blad är ett mycket vackert träd.

Ha det gott

/Torbjörn
När musöronen kommer skulle man kunna vara ute hela dagen och bara njuta. Men jag njuter också av björkarna precis innan när dom skiftar i så där skönt lila.// Marianne
Svar från pic-tor 2012-03-29 22:14
Björkar kan man njuta av närsomhelst men håll med om att de är som ljuvligast när musöronen kikar fram ;).

Ha det gott

/Torbjörn
Det var en trevlig rundvandring i din hage. Fina bilder och en riktig känsla av vår.
Svar från pic-tor 2012-03-29 22:16
Tack så mycket Margaretha! Den här hagen är inte särskilt stor men mycket trevlig att vistas i och Knivstaborna är flitiga gäster här.

/Torbjörn
Hej Torbjörn! Ja snart sätter björkarna fart. Bild 4 gillar jag skarpt, härligt med grenverket som fyller hela bilden. Ha en fin kväll/ Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-03-29 22:18
Tack så mycket Elisabeth! Det går fort nu och det gäller att hänga med om man vill se de snabba förändringarna.

Ha det gott

/Torbjörn



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg