Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Ung man med gitarr sveper förbi

Jag står med ryggen mot S:t Eriks torg i Uppsala, eller Oxtorget som det hette en gång i tiden, och kikar genom kameran på en av de butiker som finns inrymda i bottenvåningen på det s k Konsistoriehuset. Innehavaren håller precis på att öppna och ställer ut en del varor utanför dubbelporten. Bl a hänger hon upp en fin klänning i vitt och gult på en av portarna. Det ser fint ut i kameran och jag ska precis ta en bild när jag hör någon komma. Jag ser i sökaren att någon passerar och av ren nyfikenhet tar jag en bild. När jag sekunden senare kikar upp ser jag en ung man med gitarr svepa förbi.

Elvisfilmen "Ung man med gitarr" gick förmodligen på IOGT i Hamrånge när det begav sig. Knappast som matinéfilm för den innehöll säkert en del slagsmål, som de flesta filmer med Elvis gjorde på den tiden, och då blev det kvällsbio och kanske t o m barnförbjudet. Jag kommer inte ihåg för jag var bara 8 år då och såg mest vilda västern-filmer och så Helan & Halvan förstås ;).

En spekulant på den fina klänningen dyker upp och jag finner för gott att lämna scenen.

Ja, vardagen kan bjuda på mycket. Kanske mycket mer än vad en Elvisfilm från 1957 kunde. Jag har alltid gillat sångaren Elvis. Hans filmer var väl ibland lite pinsamt dåliga. Om vi ska vara ärliga. Fast det tyckte vi ju inte då och att se om en ungdomsfilm är naturligtvis strängeligen förbjudet. Hela ens föreställningsvärld kan ju rasa ;).

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-04-02 16:36 | Läst 2224 ggr. | Permalink
Härliga bilder på en trevlig butik.
Och du Torbjörn, jag gillade också Elvis
Ha det gott//Rolf
Svar från pic-tor 2012-04-02 21:55
Tack så mycket Rolf! Elvis var en enorm talang som dök upp vid rätt tidpunkt. Tyvärr så omgav han sig inte med särskilt goda managers och rådgivare. De körde slut på honom helt enkelt.

/Torbjörn
Jag var nog ungen mot strömmen. När jag var liten var det Elvis mot Tommy Steel.Vi skrev på bakfickorna på jeansen vem vi gillade. Jag gillade Tommy. Kanske bara för att alla andar dillade Elvis.
Har kanske alltid varit lite rebell.
Trevlig liten affär du kollade på
/ Marianne
Svar från pic-tor 2012-04-02 22:03
Jag ska berätta en sak för dig Marianne. Jag höll på Elvis. I Hamrånge kunde man köpa Elvis- och Tommynålar på en affär, vilken minns jag inte. Min mor skulle i alla fall dit och handla så jag bad henne köpa en Elvisnål och så kommer hon hem med en Tommynål! Det var slut på Elvisnålar, sade hon, så därför köpte hon en Tommynål. Vuxna begriper ju inte sådant där ;). Så jag blev tvungen att bära fel nål och det höll på att sluta illa. Vi sålde majblommor i skolan och när jag kom in till en familj såg tjejen i familjen att jag hade "fel" nål och gissa om jag blev inträngd i ett hörn och överöstes med glåpord ;).

Ha det gott
/Torbjörn
Marianne Bengtsson Rosander 2012-04-02 22:26
Stackars dig! Jag minns inte att jag blev retad för Tommy, eller så var det ingen som vågade sig på mig. Jag var rätt tuff.
Sen ser jag att jag inte kan stava....alla andar dillade Elvis... vad är det för språk. Jag skyller på datorn. den kan inte stava
/ Marianne



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg