Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gatan är som en drog

Oavsett vad jag fotograferar och hur länge så återvänder jag alltid till gatan. Gatans dragningskraft är enorm och den verkar inte heller avta med åren. Det handlar om människor naturligtvis. Mänskliga möten. Ibland snabba möten och sedan inget mera men ibland några ord som utväxlas som t o m kan leda till långa diskussioner. Det finns inget manus och ingen regissör, det blir som det blir.

I mitt fall är det slumpen som nästan alltid ligger bakom mina bilder. Det händer väldigt sällan att jag står på ett ställe och väntar ut "det avgörande ögonblicket". Jag är förmodligen för otålig för att fotografera på det sättet. Men det är ju inte för sent att ändra på sina vanor för jag tycker ibland att det blir ett evigt vandrande och det tröttar naturligtvis ut en. En uttröttad fotograf tappar naturligtvis fokus, blir slarvig och missar självklart en massa bilder. Man kan naturligtvis begränsa sin räjong till ett kvarter, ett torg e dyl. Det finns alltid saker man kan förbättra och det gör fotografering så intressant.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-04-06 17:52 | Läst 2369 ggr. | Permalink
Hej Torbjörn!
Gillar dina bilder som är levande och fängslande!
Delar även din syn på gatufotograferingen som är flanörens morot, stå aldrig pass!
Slumpen styr och missad bild går aldrig att ta om så det är bara att gå vidare.
Göran
Svar från pic-tor 2012-04-07 09:29
Tack så mycket Göran! Jag tänker inte sluta med mina strövtåg på stadens gator och torg men ett och annat stopp blir det nog för att samla tankarna. Stort tack för dina tankar kring gatufotografering.

/Torbjörn
Härliga bilder Torbjörn! Gillar "självporträttet".
Kom att tänka på boken, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, när jag läste sista meningen i första stycket.
Var det inte så Allan Karlsson i boken uttryckte sig? "Det är som det är och det blir som det blir. Det brukar det bli, nästan alltid faktiskt."
Har du inte läst boken kan jag rekommendera den, fantastiskt rolig bok!
Fortsatt trevlig påsk!
Svar från pic-tor 2012-04-07 09:33
Tack så mycket Tord! Det mesta i livet är ju oregisserat fast vi ibland tycks tro att det är tvärtom. Jag har inte läst "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" så jag har min läsupplevelse kvar ;).

/Torbjörn
Ja du Torbjörn, vi drogar oss alla med olika saker. Du gatufotograferar och jag kryper på marken med mitt macroobjektiv. Bara bra droger i mina ögon.
Sköna bilder, som alltid.
// Marianne
Svar från pic-tor 2012-04-07 17:42
Det händer att jag också kryper på marken med makrot men inte så värst ofta. För mig är det människorna som är intressantast. Jag håller med dig om att "fotodrogen" i det stora hela är hälsosam, även om den ibland tömmer plånboken ;). Tack för att du tittade in.

Ha det gott

/Torbjörn
Fina bilder Torbjörn.
Behövs inget manus eller ingen regissör, så sant som det är sagt.
Hälsn//Rolf
Svar från pic-tor 2012-04-07 17:44
Tack så mycket Rolf! Stundens ingivelse är det som gäller ;).

/Torbjörn
Gillar att studera svartvitt bilder speciellt gatufoto bilder.. Riktigt kul att se bilderna! Gillar bild 3 bäst idag.
Svar från pic-tor 2012-04-11 23:42
Tack så mycket Mikael. Kul att du uppskattar mina bilder ;).

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg