Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Kvinnlig fägring och manlig kärvhet fikar tillsammans

Våren har det kämpigt för vintern verkar inte vilja släppa taget riktigt än utan kommer hela tiden med kyliga nålstick just som vi trodde att den var väck. Ett av dessa kyliga nålstick fick vi känna av som mötte upp till fotofika i Uppsala kl 10 på Broströms café i lördags. Väl inomhus och trakterade med varma drycker och goda bakverk steg kroppsvärmen igen och tungans band släppte i takt med att magen fylldes med nämnda läckerheter.

Jag hade med mig ett nyinköpt, fast gammalt, normalobjektiv Minolta 1,4/50 mm, som testades ganska så flitigt både inomhus och utomhus. På de här bilderna har jag bländat ned till 1,7 för att få hyfsad skärpa över hela ansiktet. Objektivet vann jag på en eBay-auktion i onsdags och på fredagseftermiddag blev det levererat till min port! Inte illa. Det är i mycket fin kondition och ser nästan oanvänt ut men jag måste köra några varv till innan jag kan uttala mig om hur det fungerar på mina Sonyhus. Här har jag använt A77.

Jag tvekade en stund innan jag tog klivet ut i snöyran

Rauni kommer rödkindad in från yrvädret utanför

Lena, den superaktiva, har tid att fika en stund med oss

Per visade sin fina bok om Arlanda

Bert-Ola berättade bl a om hur han stackade sin makrobilder

Johan arbetar också på Arlanda och har, liksom Per, mycket att berätta därifrån

Cafégästen

Så småningom anlände fler cafégäster



Per hade en exponerad rulle TMAX 400 med sig och undrade om jag ville framkalla den åt honom. Den står nu på köksbänken hemma och i kväll blir det nog av när mörkret har lagt sig. Det har blivit så ljust nu på dagarna att det nästan är omöjligt att få badrummet ordentligt mörklagt. Kanske dags att skaffa sig en mörkrumssäck.

I dag måste vinterdäcken av och jag ska se om jag kan hitta någon torr fläck på gården att hålla till på.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-04-15 12:29 | Läst 3615 ggr. | Permalink
Wow, så fina porträtt Torbjörn! Jag gillar även den första bilden. Jag hoppade tyvärr över det inplanerade fikat, men nya tag nästa gång. Lycka till med framkallningen!
//ewa
Svar från pic-tor 2012-04-16 10:08
Tack så mycket Ewa! Vädret var verkligen ruggigt och det bidrog säkert till att vi inte blev så många. Nästa gång kan vi förhoppningsvis sitta ute. Kanske vi ses då?

/Torbjörn
Bra bilder och bra rubrik. :-)
Svar från pic-tor 2012-04-16 10:12
Tack Per. Kontrasterna är ibland slående och ska naturligtvis utnyttjas ;).

/Torbjörn
En duktig porträttfotograf i farten, fina bilder blir det då! Ser att du tvekade också med att ta ut klivet från den där tunneln, din bild är rätt lik min... Jag hade faktist bestämt mig för att inte ta fram kameran förrän jag är framme och tryggt inomhus, men ändrade mig raskt på samma ställe som du.
Babushkan önskar få lägga undan vinterpaltorna efter den här helgen!
Svar från pic-tor 2012-04-16 10:31
Tack så mycket Rauni! Visst var det lite kul att vi tog nästan lika bild vid nästan samma tillfälle ;). De här människorna var inte alls svårfotograferade ;). Vinterkläderna får nog hänga framme ett tag till för säkerhets skull. Det kan nog komma en och annan köldknäpp fortfarande :(.

/Torbjörn
Fin berättelse, Rauni porträttet är ju kanon!
Lite nyfiken, vad fick du ge för Minoltan 1,4 :an på Ebay ?
Svar från pic-tor 2012-04-16 10:36
Tack så mycket Walter! Rauni har ett uttrycksfullt ansikte och blir bra på bild tycker jag. Objektivet kostade £ 127 plus £20 för snabbfrakt, d v s ca 1 600 SEK. Det är i fantastiskt fint skick.

/Torbjörn
Härliga porträtt!
Svar från pic-tor 2012-04-16 10:37
Tack så mycket Heléne!

/Torbjörn
Tack även till dig Torbjörn för ett trevligt fotofika. En bra sammanfattning av denna träff, med bra bilder.
// Bert-Ola
Svar från pic-tor 2012-04-16 10:39
Tack själv Bert-Ola! Ibland är det ingen nackdel att inte vara så många. Det blir inte så surrigt och man hinner prata med alla.

/Torbjörn
Den första bilden är grymt bra! Gillar den verkligen. Bra porträtt också men fin känsla. Hälsningar Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-04-16 10:43
Tack så mycket Elisabeth! Det passerar mycket människor vid Resecentrum och här väntade jag in en lucka i människoströmmen för att få en renare förgrund. Kul att du gillar den :).

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg