Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Snabbtest av mitt nygamla makro

Vann ett Minolta 2,8/100 mm makro på eBay för en vecka sedan och i går kunde jag hämta ut det på ICA. Det är tillverkat 2000 men är i skick som nytt. Det har nio bländarlameller så reflexerna blir förhoppningsvis runda och fina ;). I dag gjorde jag ett snabbtest av objektivet. Stående, kanske jag ska tillägga ;). Det småregnade och jag hade inte lust att kräla på marken. En annan dag kanske. Jag provade också att använda det som ett vanligt 100 mm objektiv.

Objektivet har fått mycket fina omdömen i tester och av användare. Det betyder ju inte med automatik att mina bilder också kommer att bli bra ;).  Tänk om det ändå vore så enkelt ;).

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-04-26 22:38 | Läst 3795 ggr. | Permalink
Verkar vara en bra glasbit!
Svar från pic-tor 2012-04-27 19:56
Det verkar så Per men jag måste nog köra några varv till innan jag vet säkert.

/Torbjörn
Ja just det, du hade ett nytt objektiv på ingång, kul att se de första bilderna. Det ser ju strålande ut, bild 2 blir min favorit i bildserien. Mvh Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-04-27 20:03
Tack så mycket Elisabeth! Jag fotograferar inte så ofta makro men vill naturligtvis ha ett bra objektiv när jag gör det. Här har jag låtit AF sätta skärpan och det var inte helt lätt för det blåste lite lätt. Det blir nog ett besök i hagen snart med magläge nu när värmen är tillbaka ;).

/Torbjörn
Så enkelt var det, nytt objektiv och bra bilder. Fast det kan ju bero på att du har lång träning. Du brukar visa fina bilder. Det ska bli roligt att hör hur du själv upplever objektivet efter ett tag.
/pia
Svar från pic-tor 2012-04-27 20:06
Tack så mycket Pia! Objektivet är nog alldeles utmärkt bra men det gäller att kunna utnyttja de goda egenskaperna också. Man blir ju aldrig fullärd så det är bara att träna vidare ;).

/Torbjörn
Grattis till nytt objektiv! Det ser ju ut att prestera på topp!
//Ewa
Svar från pic-tor 2012-04-27 21:30
Tack Ewa! Det ligger nog alltid på topp medan min form varierar högst betänkligt ;).

/Torbjörn
Verkar vara ett kanon objektiv! Snyggt!
Mvh Heléne
Svar från pic-tor 2012-04-29 10:58
Det är alltid roligt med bra grejer men det gäller att kunna utnyttja dem också ;). Vill nog ha lite mer värme innan jag lägger mig på mage i någon skogsbacke ;).

/Torbjörn
Heléne Alklid 2012-04-29 11:08
Du är så duktig så det har du nog inga problem med! =) Ser fram emot att få se dina härliga macrobilder!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg