Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Spegelreflex x 2

Ser hon mig där jag går med min spegelreflexkamera hängande om halsen. Spegelreflex förresten, när slutade man använda det begreppet? När jag började fotografera på allvar var det med en enögd spegelreflexkamera. Man lade till "enögd" så att det inte skulle råda något tvivel om att man hade en modern konstruktion och inte någon gammal tysk eller japansk "tvåögd". Efter en tid behövde man inte lägga till enögd utan alla var införstådda med tingens ordning.

I alla fall försöker jag vara så diskret som möjligt där jag går gatan fram och ser flickan snart passera det stora fönstret. Då vrider jag kroppen ett kvarts varv och tar bilden med kameran fortfarande hängande om halsen. Naturligtvis ser hon mig komma för dagens ungdomar lär ha tränat upp sin simultanförmåga till svindlande höjder. Mycket tack vare flitigt dataspelande och mobilpratande – samtidigt. Hon ser mig men vad bryr sig en ung flicka om en gubbe i keps med en enögd spegelreflexkamera hängande om halsen.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-05-01 19:58 | Läst 2196 ggr. | Permalink
Cool bild, och självporträtt tom :-)
Svar från pic-tor 2012-05-01 22:02
Tack Per! Ja, blev det inte ett självporträtt också ;).

/Torbjörn
Härlig spegelreflex i fönstret, även en klassisk bild av dagens ungdom med den elektroniska handbojan. :-)
//Bert-Ola
Svar från pic-tor 2012-05-01 22:06
Elektronisk handboja ;). Det uttrycket har jag inte hört förut. För utomstående kanske det kan uppfattas som en sådan men knappast av dem själva ;). tac för din kommentar Bert-Ola.

/Torbjörn
Wow, snygg bild! Jag gillar att den är inramad också. Ha det fint!
//Ewa
Svar från pic-tor 2012-05-01 22:10
Tack så mycket Ewa! Ram eller inte ram kan diskuteras men ofta föredrar jag en sådan. Det är ju i övrigt ett naturligt sätt att presentera bilder på.

/Torbjörn
Mycket bra bild =)
Gillar att du syns där i skyltfönstret. Och att vara diskret med din kamera är du väldans duktig på.
Kram Lena
Svar från pic-tor 2012-05-01 22:13
Tack så mycket Lena! Vad roligt att du gillar den här bilden där fotografen också finns med ;). Nu är det ju inte så lätt att vara diskret med en A850 men kanske jag lyckades hyfsat här ;).

/Torbjörn
Snygg bild, särskilt delen med spegelreflexen, gillar färgerna där uppe i vänstra hörnet väldigt mycket och hur ni möter varandra men ändå inte. Fint fångat! Mvh Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-05-01 22:16
Tack så mycket Elisabeth! Först konverterade jag bilden till svartvitt men föredrog färgvarianten av samma skäl du nämner här. Jag gör ofta så att jag skiftar mellan färg och svartvitt och ibland blir jag förvånad själv över det slutgiltiga valet.

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg