Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Ge dig en kvart om dagen

Jag har så gott som alltid en kamera med mig när jag går ut. De dagar jag arbetar brukar jag ha Nex 5N med mig i axelväskan och det blir lite bilder tagna på vägen till och från arbetet. Ibland går jag en extra runda på stan men oftast tar jag nästa tåg hem. Jag ser till att jag har ca en halvtimme på mig att promenera till Resecentrum. En promenad som normalt tar en kvart. Jag ger mig själv alltså minst en kvart om dagen för att ta lite bilder längs min promenadväg.

I kvarteren kring universitetshuset och domkyrkan rör det sig alltid folk, liksom vid Resecentrum. Svårigheten ligger i att variera sig när man ofta tar bilder från samma ställen. Ja, så här kan en kvart gestalta sig en helt vanlig dag.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-05-05 15:51 | Läst 2491 ggr. | Permalink
Tror inte det går en dag då jag inte tar minst en bild... Har jag inte systemkameran med, så blir det några mobilbilder. Det kan räcka att jag fångar några foton på väg till bussen på morgonen. Bara snön som faller här i Skellefteå nu tinar bort ska jag börja cykla till och från arbetet, kanske bäst att fotografera mest på vägen hem så jag inte blir så sen:)
/Carina:)
Svar från pic-tor 2012-05-06 09:23
Även om jag har kameran med mig så gott som varje dag blir det inte alltid bilder tagna. Vill inte ha det som ett tvång, bara möjlighet. Ni fick ett bakslag vad gäller vädret men värmen kommer tillbaka snart så du kan cykla till jobbet ;).

/Torbjörn
Carina Hedlund 2012-05-06 20:31
Tror också på det där med möjlighet, livrädd för "tvång".... Ja, idag sken solen en stund så förhoppningsvis får vi lite värme snart (och blir av med snön...)
Det är ingen dum idé att ta en extra kvart på sig varje dag. Att variera sig kan förstås vara svårt, men fördelen med att dokumentera ungefär samma ställen under en längre tid kan nog vara att man med tiden kan samla på sig en del bilder som kanske går att göra nåt kul med :)
Svar från pic-tor 2012-05-06 09:26
Visst samlar man på sig en del bilder som man kan få användning av senare. Då krävs ett visst mått av arbetsdisciplin och f n har jag inte tillräckligt av den varan utan tycker det är roligare att ta bilder ;).

/Torbjörn
Mm, som småbarnsförälder är jag där med. Har kommit igång med att fotografera oftare. Tar nog åtminstone några bilder varje dag. Trots att jag har hört det förr så såg jag ett klipp med en skäjtfotograf som underströk vikten med att fotografera allt hela tiden. Det inspirerade mig mycket! Även om jag inte är där så är jag som sagt iaf uppe på daglig basis.

Mvh/Peter
Svar från pic-tor 2012-05-06 09:31
Huvudsaken är ju att man gör det av lust och inte tvång. Ibland kanske gränsdragningen kan vara svår men i längden fungerar inget skapande arbete med tvång. Korta uppehåll i fotograferandet är bra för lusten har jag funnit och det påverkar knappast den allmänna "fotoformen" heller. Gör man däremot långa uppehåll så är det bara att börja om från början, analogt med löpning ;).

/Torbjörn
Finfina bilder, gillar ettan och trean bäst. Du inspirerar mig till att försöka ge mig på lite gatufotografering framöver. Måste kliva över den där tröskeln någon gång och våga fota lite okänt folk. Jobbar på det ;o) Mvh Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-05-06 09:45
Tack Elisabeth! Tröskeln är inte så hög som du tror ;). Ta ett kliv bara så är du över ;). Börja med ett kort tele, runt 100 mm, så känns det lite lättare. Det är inget fel om du fortsätter med den brännvidden heller för det är många som gör det. Jag använder ofta en 28-75 mm zoom och ett fast 50 mm "normalobjektiv". Alla de här bilderna har jag tagit med Nex 5N (+kitzoomen 18-55 mm) som är idealisk att "gå på stan" med.
Ser fram emot fina bilder från gatan ;).

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg