Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Det kan nästan bli för mycket bilder ibland

Uppsala kulturkarneval gick av stapeln på pingstaftonen med karnevalståg längs gatorna i centrum och med efterföljande festligheter i Engelska parken. Många olika kulturer var representerade och spred en härlig feststämning. Trummornas energiska dunkande kändes i hela kroppen och ville inte ens släppa när jag senare på kvällen gick till sängs. Det kändes ungefär som gamla tiders järnvägsdunk innan de skarvfria rälsarnas tid.

Vid sådan här tillfällen är det lätt att låta kameran gå och det blir väldigt mycket bilder. Med den nya tekniken är väl inte det något fel men det blir naturligtvis en hel del att titta på och bedöma. Känner mig därför ganska så bildtrött för närvarande och låter därför de nytagna bilderna få sjunka in och mogna ordentligt innan värderingsprocessen sätter in. Den delen av hjärnhalvan som då blir engagerad var helt ledig i går ;). Kanske blir det en bok av det hela för jag har fått ett bra erbjudande från Photohome. Blurb erbjuder 20% rabatt t o m 31 maj för böcker överstigande 75 £. Ska man slå till stort kan man ju tjäna en slant. Blurb har jag positiv erfarenhet av men Photohome har jag ännu inte anlitat. Kanske några av mina läsare har synpunkter?

Plötsligt klev kvinnan in bland de dansande och dansade med en bit


Kameran får vila till på onsdag för då ska jag ta porträtt på alla mina arbetskamrater. Alla har ju numer sina profiler på webben och då ska naturligtvis också ett foto finnas med.


På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-05-28 17:09 | Läst 4883 ggr. | Permalink
Woow, vilken skön dam!!
Det ska vara Uppsala till att ha såna skönheter
Henne gillar jag
Marianne
Svar från pic-tor 2012-05-28 21:47
Visst är hon skön – och modig ;). De dansande damerna var oerhört duktiga och dansade med väldig energi. Karnevalen var absolut en fullträff och ringlade sig som en färggrann orm genom centrala Uppsala.

/Torbjörn
Det tror jag med, att det är för mycket bilder!
Nu menar jag inte dina bilder såklart! ;)

Men, och det här har jag bloggat om tidigare, hur hitta något intressant i det här bildhavet på internet!? ;)
De blir som att alla skymmer sikten för alla liksom! ;)
/B
Ps. Fin bild Torbjörn!
Svar från pic-tor 2012-05-28 22:01
Tack Bengt! Mediebruset i dag är enormt och det gäller inte bara bilder utan all slags information. Svårigheten ligger mycket riktigt i att kunna sovra och plocka fram det man verkligen vill se och/eller läsa om. Tänk om man kunde be Google ta fram de bästa bilderna ;). Både analog och digital fotografering har "naturliga spärrar" mot alltför många exponeringar. Det är många som inte tycks tro det. Skillnaden är bara den att spärren hos digital fotografering ligger så mycket högre.

/Torbjörn
Färgglatt och härligt! Ser fram emot att se dina bilder när dom "mognat" till lite! =)
Ha en härlig kväll!
Svar från pic-tor 2012-05-28 22:07
Tack så mycket Heléne! Karnevalen var verkligen färgsprakande och här är naturligtvis "färg" ett naturligt val. Om några dagar ska jag börja gå igenom bildmaterialet och troligen blir det en fotobok om jag tycker materialet håller.

/Torbjörn
Härligt och färgglatt! Måste varit bra stämning med så fint väder också.
Ha det fint!
//ewa
Svar från pic-tor 2012-05-28 22:09
Tack så mycket Ewa! Det var en härlig tillställning som inramades av vackert och lagom varmt väder.

/Torbjörn
Kul med färger....
Har det också så att jag måste la en del bilder sjunka för jag kan plocka ut och redigera.....
Kram Synnöve
Svar från pic-tor 2012-05-28 22:13
Tack så mycket Synnöve! Färgprakten var överdådig men jag har inte plussat på något vid bildbehandlingen utan försökt hålla färgerna hyfsat neutrala.

/Torbjörnb
Visst kan det ibland bli för många bilder (ganska ofta när det gäller digital fotografering t.o.m.). I vissa fall fotograferar man (jag) för en speciell målgrupp som vill ha så många bilder som möjligt från tillfället dock, och då gör det inte så mycket att alla bilder inte är så jättebra rent fotografiskt (jag kommer för övrigt att publicera just ett sådant blogginlägg snart, som är mest av intresse för närmast sörjande om man säger så) :)

Du har dock gjort ett föredömligt urval av bild från karnevalen tycker jag. Själv hade jag lyckats missa att den ägde rum och hade förmodligen annars varit där och både tagit och publicerat för många bilder ...
Svar från pic-tor 2012-06-01 23:00
Tack så mycket Anders! Man ska naturligtvis utnyttja fördelarna som den digitala tekniken ger och en av dem är att det inte kostar alltför mycket att ta många bilder. Efteråt, när man ska välja ut och redigera, kan man kanske tycka att det blev för mycket bilder tagna. Karnevalen var klart sevärd och spred en skön stämning kring sig där den drog fram. Vi behöver lite fest ibland för att liva upp den grå vardagen ;).

/Torbjörn
Anders F. Eriksson 2012-06-01 23:05
Jag visar hellre fler än få bilder om jag fotograferat något som jag vet att åtminstone några kommer att titta på oavsett kvalitet. Om det däremot handlar om att visa bra bilder är få oftast bättre, om du förstår hur jag tänker.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg