Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bortdribblad?

I vintras deltog jag i Uppsala Nya Tidnings (UNT) fototävling "Bästa vinterbild". Tillsammans med nio andra fotografer kom jag till final och bilderna gick till omröstning som stängdes den 25 februari. Sedan dess har det varit tyst. Inte ett ord om tävlingen vare sig i pappers- eller nättidningen. Jag besökte UNT-butiken på Dragarbrunnstorg för några dagar sedan och frågade vad som hade hänt.

Damen där ringde runt till olika medarbetare men ingen kunde finna någon information om resultatet av tävlingen. Jag fick telefonnumret till bildchefen och i går ringde jag honom. Då började karusellen. Han hade ingen aning utan kopplade vidare till en kvinna som kunde svara men hon hade heller ingen aning utan kopplade i sin tur vidare. Så där pågick det en bra stund och sedan dog samtalet bort. Ingen visste något om tävlingen.

Jag vet naturligtvis inte vad som hänt, eller inte hänt, men nog har jag fått en känsla av att ha blivit bortdribblad. Det hela kan naturligtvis ha varit dåligt skött. De avgivna rösterna kanske aldrig blev registrerade? Jag har hört från några som röstade att de aldrig fick någon bekräftelse på att de röstat. Kanske gick det till så och kanske blev någon vinnare utsedd i smyg? Klart självmål i så fall. Märkligt är det i alla fall att ingen vet något.

"Årummet i vinterskrud". Min tävlingsbild som dribblats bort av UNT?

Garrincha var ju en mästare i att dribbla bort försvarare. Jag kan tänka mig att Sven Axbom hade mardrömmar efter fotbolls-VM 1958. Axbom spelade vänsterback i landslaget och blev bortdribblad flera gånger av Garrincha som hela tiden körde med samma fint. Försvaret kände naturligtvis till den men brassarna hade ett tempo som inte svenskarna behärskade helt enkelt. Jag kan mycket väl förstå hur Axbom kände sig efter matchen. Det är inte kul att bli bortdribblad.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-05-29 16:14 | Läst 4927 ggr. | Permalink
Håller med Peter ( jag röstade ju på din bild)!

Per
Svar från pic-tor 2012-05-29 22:38
Tack så mycket Per :).

/Torbjörn
Håller med Peter och Per ( jag röstade ju oxå på din bild)!
Håller med Peter och Per ( jag röstade ju oxå på din bild)!
Din bild är toppenfin Tobbe.
Men det är ju inte klokt att det kan bli på det här viset. Dåligt skött absolut.
Jag är lite putt på UNT då jag ville ha in en bild på min son när han fyllde 1 år. Skickade in bild och allt och ja den skulle komma in på precis hans födelsedag. Väl den morgonen tittade jag i tidningen och där fanns ingen bild. Ringde upp och jag får till svar att jag kunde på den gratis inlagd nästa dag... VA?! Saken var ju den att det skulle vara inlagd på hans dag... En småsak kanske men inte när det gäller mina barn.

Du...bry dig inte om deras dribbel och drabbel. Din bild är underbar och så snygg i svartvitt.
Kram Lena
Svar från pic-tor 2012-05-29 22:44
Tack så mycket Lena för dina vänliga ord ;). Det är så otroligt sällan jag skickar in bilder till tävlingar och när man så gör det så klantar arrangören till det rejält. Inte så kul naturligtvis men det är ju ingen stor grej. Fast visst hade det varit roligare om det skötts på rätt sätt. Du verkar inte ha så bra erfarenhet av UNT heller. Är man ensam i stan så kanske man beter sig så här?

/Torbjörn
Jag tycker vi här på FS kan bestämma att din bild vann tävlingen, så slipper du jaga UNT :)

Jag upptäckte en lite märklig sak med UNT. Om man skickar ett tipsmejl till dem (och det finns inte så mycket information om hur det fungerar på hemsidan) så får man EFTER att formuläret är skickat veta att de förbehåller sig rätten att använda allt inskickat material kostnadsfritt.
Svar från pic-tor 2012-05-29 22:46
Tack för den utnämningen Anders ;). Ett företag som behandlar sina kunder respektlöst och slarvigt får förr eller senare sota för det. Även om man är ensam i stan.

/Torbjörn
Anders F. Eriksson 2012-05-29 23:16
Jag håller med, och frågan är om de egentligen har rätt att använda det som skickas in gratis oavsett vad de skriver på hemsidan. De borde åtminstone berätta vad som gäller INNAN man skickar något till dem ...
Snopet och trist! Jag var ju in och röstade på din bild men minns inte om jag fick nån bekräftelse att de mottagit rösten. Ha det fint Torbjörn!
//ewa
Svar från pic-tor 2012-05-31 11:39
Visst känns det lite snopet när man nu gjort sig omaket att skicka in en bild till en tävling. UNT:s tävlingar får vara för mig i fortsättningen.

Ha det gott
/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg