Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Reportage från Husaby Marken

På nationaldagen den 6 juni avhölls för 20:e året Husaby Marken i Långhundra, Knivsta kommun. Det är en marknad i medeltidens tecken där många besökare och handlare är klädda i vackra, medeltida kläder. I samband med marknaden firades också Sveriges nationaldag. Förutom en hel del aktiviteter, varav många i första hand riktade sig till barnen, fanns en mängd saker att köpa. Själv köpte jag surdegsbröd, en klämma renkött och så pannkakor med äppelmos och grädde till efterrätt.

Fast jag har bott i Knivsta i många år så var det här första gången jag besökte marknaden. Det var en mycket trevlig och välarrangerad marknad och jag kommer hädanefter att försöka besöka den varje år.

Jag har strosat runt med kameran och öppet tagit bilder på folk och fä. I huvudsak har jag fotograferat människor som burit medeltidskläder. Se det här som ett litet reportage, eller dokumentär, sett med mina ögon. Alla bilder är tagna med Sony A77 och Sony 2,8/16-50 SSM.

Fler bilder kan ses i det här albumet.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-06-10 08:03 | Läst 2821 ggr. | Permalink
Många bilder blev det (och bra). Jag drunknade i dem när jag öppnade fotosidan i morse, många nya händelser, en för varje bild ;) Sådana här reportage är alltid trevliga! Att lägga bilderna i ett album är ju ett bra alternativ när de är så många att ett blogginlägg skulle bli odrägligt långt om man la in alla där, och inte har något behov av att skriva text till alla bilder.
Men jag tror att Sveriges näst bästa (var det så) kommun inte har hängt med på det senaste klädmodet...
Svar från pic-tor 2012-06-10 10:12
Tack så mycket Jan-Olof! Jag tycker själv att reportage passar väldigt bra att läggas i album. Du har allt på plats och kan i ingressen kort beskriva vad det handlar om. Den lediga medeltidsklädseln ser väldigt bekväm ut och i många fall är den vacker också.

/Torbjörn
Fina bilder från en annan tid, jag är också sugen på ditt album. Men jag får meddelandet att jag inte får redigera någon annans objekt när jag klickar på länken?

Nu kom jag på att jag kan gå direkt in i albumet utan länk

Ha en bra söndag
//Bert-Ola
Svar från pic-tor 2012-06-10 10:21
Tack Bert-Ola! Så du menar att du inte kommer till albumet direkt via länken? I så fall kanske jag måste länka om.

/Torbjörn
Svar från pic-tor 2012-06-10 10:40
Bert-Ola! Jag har ändrat länken så nu ska det fungera.

/Torbjörn
Länken ska vara: http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=332133

Red: Torbjörn hann före. :)
Svar från pic-tor 2012-06-10 10:39
Tack för din uppmärksamhet Martin! Jag råkade först länka till min redigeringssida.

/Torbjörn
Många fina bilder i det albumet, kanske ska lägga Husaby marknad på minnet inför nästa års nationaldagsfirande.
Svar från pic-tor 2012-06-11 15:57
Tack Margareta! Gör gärna en utflykt till Långhundra och Husaby Marken i samband med nästa års nationaldagsfirande. Kanske ses vi där då?

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg