Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bruden halvlåg framför mig, men jag var inte intresserad

Jag stannade till ett ögonblick när jag kom till fönstret. Bruden halvlåg framför mig, men jag var inte intresserad. Inget bröllop stod ju för dörren så butikens bröllopsutstyrslar var inget som intresserade mig. Då. Om framtiden kan ju som bekant ingen sia så man vet aldrig, intresset kanske återvänder :). Nåja, jag var på väg till ett rutinbesök hos läkaren och hängde naturligtvis på mig kameran lika naturligt som jag satte på mig jackan.

Bruden halvlåg framför mig

Jag tog Upptåget från Knivsta in till Uppsala och promenerade från Resecentrum till Akademiska sjukhuset. Den här gången tog jag lite andra vägar än jag brukar och det var väl tur det för annars hade jag inte stött på den halvliggande bruden och kanske inte heller det här blogginlägget hade blivit skrivet.

Porten till Stadsträdgården

I Stadsträdgården rådde full aktivitet. Barn som lekte och barn som marscherade. Jag gladde mig åt att se att de trinda keruberna i den gamla, fina fontänen äntligen fått sina trasiga armar och ben lagade. Kunde jag inte ana lite ljuv musik från deras lyror och lurar?

Skuggspel

Efter läkarbesöket tog jag en omväg och gick runt på gatorna för att försöka fånga något intressant. Solen sken emellanåt intensivt så fotovädret var väl inte det bästa. Men vad gjorde det, jag hade en ledig dag och blev det inga bilder tagna så var inte det hela världen.

Byggjobbare på lunchrast

På Nybron stod två byggjobbare och spanade. Deras en gång vita byxor lyste nu tegelröda i den skarpa solen. Någon av stadens byggnader håller tydligen på att fasadrenoveras och med tanke på färgen så var Västgöta nation det första som jag tänkte på.

Stöd för svanken

Utanför f d LundeQ står en färgad flicka lutad mot en stolpe. Hon håller sin cykel framför sig och verkar vänta på någon. Hon har ett fantastiskt, långt hår som är tvinnat på afrikanskt vis. Kanske är det påskarvat? Kanske inte? Jag glömde bort att fråga. Kanske lika bra det.

Han kommer med solsken

Tittar jag så tvärs över gatan ser jag att det är full aktivitet vid Magnussons restaurang. Det är lunchtid och folk börjar strömma till. I det fina vädret väljer många att sitta ute.

Lunch i Svavagallerian

På min väg tillbaka till Resecentrum passerar jag igenom Svavagallerian. På cafeerna och restaurangerna är det fullt och sorlet stiger mot taket.

Laddning på gång

En flicka sitter på den klinkerklädda bänken och laddar sin mobil från ett eluttag på väggen. Jag gillar den strama färgsättningen i Svava där svart och vitt dominerar.

Hundar vattnas

På en bänk vid Resecentrum sitter en kille och vattnar sina hundar. Kanske man inte kan vattna hundar som man kan med hästar? I alla fall är de törstiga och glufsar begärligt i sig vattnet från flaskan.

Cyklist i matchande kulörer

Lite sent upptäcker jag flickan som kommer farande på sin gula cykel med matchande kläder därtill. Hennes käcka hatt var det som fångade min uppmärksamhet. Tänkte samtidigt på om jag måste införskaffa mig något till min garderob. Som matchar min svarta, sjuväxlade Crescent alltså :).

Elegant dam i gul kappa

En elegant och välfriserad dam, klädd i gul kappa, trippar med nätta steg över torget på väg till tåget. När jag ser henne gå där, med kragen halvt om halvt uppfälld, så kan jag inte minnas när jag såg en sådan färg på en kappa senast. Det har ju varit svart som gällt ganska länge nu men kanske färgen är på väg tillbaka. Vad säger Paris?

Kvinnor på gång

Några kvinnor kommer från tåget och pratar intensivt med gestikulerande händer och armar. Jag vet naturligtvis inte vad saken gäller. Det kan vara något livsviktigt eller banalt. Förmodligen får vi aldrig någonsin veta.

Vardagsdramatik eller livlig fantasi?

Bredvid mig sitter några och väntar på tåget. Eller så sitter man bara här och solar. Man småpratar och några äter glass. En man kommer rusande nedför trapporna och vänder sig plötsligt om och tittar intensivt på något. Sedan går han med raska steg över torget. Vardagsdramatik eller livlig fantasi?

Som ni säkert märker så "blandar jag fredligt mitt kaffe med Kron..."(midsommarafton är i antågande och stör mina tankar); blandar jag presens med imperfektum lite här och där. Men så är ju livet. Ena stunden är vi här, i nuet, och andra någon annanstans, i dået.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-06-20 18:36 | Läst 2283 ggr. | Permalink
Hoppas maten smakade bra. Det blev ett bra reportage som jag misstänkte. En härlig blandning av vardagen i Uppsala.
Ha nu en skön midsommar
//Bert-Ola
Svar från pic-tor 2012-06-21 11:28
Tack så mycket Bert-Ola. Jodå, fisken smakade helt OK. Det händer saker hela tiden på stan och att sätta ihop bilder till en dagbok skulle kunna vara ett intressant projekt. Fast en dagbok blir nog för ambitiöst men kanske en fredagsbok skulle kunna gå att genomföra?

Jag önskar dig också en skön midsommar

/Torbjörn
Inspirerande gatufoton som alltid :o) Fastnar för alla snygga grafiska detaljer och vinklar och vrår i bild nummer 8. ha det gott, hälsningar Elisabeth
Svar från pic-tor 2012-06-21 11:31
Tack så mycket Elisabeth! Jag spanar alltid in det där "grafiska" hörnet när jag går till tåget.


Ha det bra
/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg