Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Så var det vardag igen men egentligen fortsätter festen länge än

Midsommarhelgen är över för den här gången och efter den får man alltför ofta höra att nu går vi.... Jag tänker inte ens skriva ut eländet för det vet vi ju alla att somrarna är alldeles för korta. Och regniga kanske man ska tillägga för nog verkar det som om lågtrycken har växlats in på fel spår nu ett tag. Kallt är det också. I dag när jag kom hem från jobbet tände jag två ljus i köket för det kändes kallt och ruggigt. I elementen rinner dessutom kallvattnet och förstärker känslan. När jag sedan satte mig till bords kom det lite grand av julstämning över mig. Mitt i sommaren. 

Fast egentligen har vi ju haft fest nästan varje dag ett tag nu. Jag tänker naturligtvis på fotbolls-EM. Synd bara att Sverige lämnade festen så tidigt. Det roliga börjar ju nu. I dag börjar dessutom tennisturneringen i Wimbledon så festbordet står dukat ett tag till. Efter Wimbledon kommer sedan sommar-OS från London. Nu är jag ingen idrottsidiot som ser all idrott på TV. Alls icke, men de stora turneringarna brukar jag titta på. VM i fotboll och hockey samt OS vill jag för allt i världen inte missa. Jag har fortfarande en dröm om att få åka och se alla Masterturneringar i tennis. Kanske blir det av någon gång. När jag var engagerad inom tennisen besökte klubbens styrelse Stockholm Open varje år. Vi tittade på de tidigare omgångarna där biljetterna var billigare och spelarna fler. Det var verkligen kul att få se världsstjärnorna på plats. Tyvärr kan inte turneringen längre locka de allra bästa spelarna för det finns arrangörer som har mycket större plånböcker och pengar är det enda som drar. Förr kunde t ex Båstad locka med "vackra svenska flicka" och trevliga badstränder. Nu är det historia.

Konståkning kan jag däremot vara utan. Bedömningssporter överhuvudtaget är ganska ointressanta tycker jag. Det handlar inte alls om någon slags nedvärdering av idrottsutövarna. En konståkare t ex tränar mycket mer än vad en hockeyspelare på elitnivå gör. Jag gillar helt enkelt inte idrotter där man inte direkt med egna ögon kan se vem som vunnit. Domare är heller inte alltid så pålitliga utan gynnar ofta de som redan har nått en position.

Märkligt egentligen – jag hade inte alls tänkt skriva om idrott men de tre styckena får stå kvar. Ett blogginlägg är ju inget långkok utan mer ett snabbmål från kallskänken. 

Att knalla runt i storstaden timme efter timme med kameran beredd är väl kanske ingen större idrottsprestation, och jag betackar mig naturligtvis för VM i gatufotografering. Hemska tanke. Men nog kan det kännas i både armar och ben efter ett rejält arbetspass. Fast på min nivå kan det väl mer jämföras med korpidrott.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-06-25 17:38 | Läst 4796 ggr. | Permalink
Sporten kan tydligen dra igång de grå, gillar själv fotbollen när den blir riktigt högklassig.
Tyckte Italien var strålande mot ett väldigt blekt England igår, skulle inte förvåna mig om de går hela vägen.

Strålande bilder idag Torbjörn,du har ett fint öga för att hitta de lite ovanliga ögonblicken och göra bild av dem, speciellt skataren och den "eftertänksamme och lappen".

-affe
Svar från pic-tor 2012-06-28 10:50
Tack så mycket Alf! Det gläder mig att du gillar bilderna. Skataren var verkligen uppfinningsrik och transporten gick med en väldig fart.

/Torbjörn
Fina bilder blir det i vilket fall!

Mvh

Per
Svar från pic-tor 2012-06-28 10:55
Tack så mycket Per! Kul att du gillar bilderna.

/Torbjörn
Gillar speciellt skataren och den "eftertänksamme och lappen" idag. Skulle det vara, ibland går det lite för fort med tangenterna.
-affe
En hel drös med KANON bilder Torbjörn. Du ska sluta sitta o hålla på såna där pärlor :-)
Svar från pic-tor 2012-06-28 11:00
Tack så mycket Tommy! Mycket av produktionen har gått direkt till lagret en tid men jag planerar att tömma det i lagom takt. Mer bilder kommer så småningom. Lusten måste finnas och ibland tar den slut.

/Torbjörn
Håller med föregående talare med att också tycka dessa gatubilder är toppenbra allihop. Sport är ju vid sidan av foto en skön avkoppling också//hälsn Dan
Svar från pic-tor 2012-06-28 11:03
Tack för dina uppmuntrande ord Dan! Sport har ända sedan barnaåren varit en betydelsefull beståndsdel i mitt liv. Då som aktiv, nu mest som åskådare.

/Torbjörn
Dina bilder ser ut att vara tagna i lite trevligare väderförhållanden än vad vi upplever just nu. En sak kan man nog vara säker på; sämre än idag kan det knappast bli någon mer gång denna sommar... :-) Fina bilder! Undrar också; har du ett lager att ta av, för dessa lämpliga stunder?
Svar från pic-tor 2012-06-28 11:08
Bildlagret fylls ju ständigt på fast "produktionstakten" är synnerligen ojämn. Ibland är man full av energi och lust och då är det som om motiven kommer till dig. Så enkelt är det naturligtvis inte. Har man energi och lust så orkar man köra intensivt också. Liksom inom så mycket annat brukar hårt arbete också ibland löna sig vid fotografering. Så kör hårt Rauni :).

/Torbjörn
Många bra bilder idag! Den sista är ju helt underbar!
Svar från pic-tor 2012-06-28 11:10
Tack så mycket Per. Roligt att du gillar just den sista bilden som verkligen var ett oplanerat snapshot.

/Torbjörn



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg