Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Det händer ibland att jag överdriver...

Det händer ibland att jag överdriver, gammal sportfiskare som jag är :). Då drar jag i Lightrooms reglage så det står härliga till och färgerna sprutar ut på skärmen. Snyggt? Det kan ju diskuteras, men ibland behöver man förflytta sig från vindstilla mitten, ut mot kanterna och få känna stormen i ansiktet. Om inte annat bara för att få veta att man lever.

Egentligen har jag inte gjort så mycket. Vitbalansen är orörd. Mättnad och lyster har jag dragit till +30-40 ca och klarhet till 20 ca. Många ligger ständigt i det här blåsvädret och seglar medan andra föredrar en något lugnare seglats.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-07-11 14:14 | Läst 2427 ggr. | Permalink
Att man överdriver så här när det är ett färgstarkt spektakel man fångar är ok, tycker jag, bara inte det som inte tillhör själva motivet blir för hemskt . Här är det ju cyklisterna man tittar på och att det fins små missfägningar på andra ställen tänker man inte riktigt på om.
Svar från pic-tor 2012-07-12 14:07
Cyklisterna klarade sig bra i den här extravagansen och egentligen så är väl uttrycket inte så extremt. Man vänjer sig fort.

/Torbjörn
Dom här bilderna gjorde sig bra som lite extra färgstarka. Det är aldrig fel att dra i lite extra i blått för att få fram himlen lite mer =) fast då brukar jag värma temperaturen på vitbalansen lite just för att inte hela bilden ska se för kall ut. Snygga bilder!
Svar från pic-tor 2012-07-12 14:11
Tack Mahdad. Himlen är kanske i blåaste laget men fotografiet är ju alltid en tolkning av verkligheten så som vi själva uppfattar den. Det finns inget facit.

/Torbjörn
Det är färgerna som gör det! :-) Tycker du lyckats bra i de här bilderna.
Må så gott Torbjörn!
//ewa
Svar från pic-tor 2012-07-12 14:18
Tack Ewa. Cyklisternas skor, dräkter och hjälmar är i många fall väldigt färggranna och vill man betona det får man dra i reglagen. Annars står de inte ut ut.

Ha det bra
/Torbjörn
Inget fel med färgrika bilder.
Jag tycker det gav bra tryck och de är fina.
När bilden är grå och färglös så blir den också tråkig.
Snyggt draget i reglagen ;)

Jag fotade Boxning i början på året.. de hade liknande tryck men lite mjukare ljus, helt i min smak.

Bra fotat/redigerat
Svar från pic-tor 2012-07-12 14:15
Tack Jan. Uttrycken bestämmer vi ju själva över sedan är det en annan sak vad andra tycker. Det viktiga i sammanhanget är vad man själv vill förmedla. En del håller sig till samma uttryck hela tiden medan andra varierar sig. Själv tillhör jag nog den senare gruppen.

/Torbjörn
Gillar också dina färglada cykelbilder! mvh Danne
Svar från pic-tor 2012-07-12 14:19
Tack så mycket Danne.

/Torbjörn
Tobbe med toppenbilder, ALLTID :)
Jag gillar när du dragit så här i reglagen. Och i mitt tycke ska sportbilen vara färgrika :) Alla olika klubbtröjor osv.
Kram Lena
Svar från pic-tor 2012-07-12 14:25
Tack så mycket Lena. Färgrika sportbilder är klatschiga och slagkraftiga och moderna tävlingsdräkter är i det sammanhanget mycket tacksamma att fotografera.

Ha det bra
/Torbjörn.
Jag älskar färgstarka bilder och här passade det ypperligt! =)
Svar från pic-tor 2012-07-12 14:27
Tack så mycket Heléne! Efter att ha tittat på bilderna ett tag upplever jag dem längre inte som så särskilt extrema. Jag skulle ha dragit några meter till :).

/Torbjörn
Härligt med lite färg!!!
Kul att roa sig vid datorn:o)
Mvh Synnöve
Svar från pic-tor 2012-07-12 14:29
Tack Synnöve. Färg är härligt men inte alltid så lätt att bemästra. Det händer ibland att jag "leker" vid datorn men det händer inte särskilt ofta. Kanske borde jag leka lite mer :).

Ha det gott
/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg