Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Det finns alltid något att fotografera

Alla har vi våra favoritområden när det gäller fotografering och den listan kan göras hur lång som helst. När man kikar runt på bilder här på FS ser man också en väldigt stor variation av motiv hos många av medlemmarna även om man lätt kan se vars och ens huvudintresse. Det kan naturligtvis variera över tid. Man tröttnar på vissa motiv och söker sig till ett annat område. Andra, som har ett smalare intresse, kanske tröttnar helt och hållet på att fotografera när lusten för det man brunnit för avtar och man inte kan tänka sig att fotografera något annat. Sedan finns naturligtvis de som fotograferar precis allt och det primära här är kärleken till prylen – kameran, och bilderna kommer kanske i andra hand. Allt är naturligtvis "tillåtet" och var och en gör naturligtvis som den vill. 

Jag är av den uppfattningen att det alltid finns något att fotografera. En förutsättning är naturligtvis att man vågar försöka och inte lägger en massa restriktioner på sitt fotograferande.

Även om mitt största intresse under lång tid har varit att fotografera människor i olika sammanhang är fotograferingen i sig mycket stimulerande och när jag är på det humöret har jag inga större svårigheter att finna motiv lite varstans. Jag har inspirerats mycket av Gunnar Smoliansky som är en mästare i att finna motiv bland till synes helt "värdelösa" föremål och av dem skapa intressanta och vackra bilder.

Det sägs ju ibland att vi ska locka fram barnet i oss för att underlätta skapandet. Kanske är jag lite barnslig när allt kommer omkring?

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-09-03 23:07 | Läst 2112 ggr. | Permalink
Fina bilder som vanligt. Fast dom slår inte bilderna du hade häromdagen, vilket ljus det var i dom.
Svar från pic-tor 2012-09-06 11:06
Tack så mycket Per. Olika bilder har olika kvalitéer och jag tycker det är roligt att prova på lite av varje i min fotografering.

/Torbjörn
Första bilden är super i sin enkelhet.
Svar från pic-tor 2012-09-06 11:12
Tack så mycket Niklas! Vad roligt att du gillar den första bilden. Jag stod i toalettkö på ett kafé och såg den gamla, fina ledstången mot den putsade väggen. Folk sprang hela tiden i vägen men några skott lyckades jag få iväg.

/Torbjörn
Fortsätt du att vara barnslig.
Härligt som alltid att se dina bilder
Marianne
Svar från pic-tor 2012-09-06 11:16
Tack så mycket Marianne! Då fortsätter jag väl att vara barnslig ett tag till då :-)

/Torbjörn
Du har så rätt Torbjörn, det finns alltid någonting att fota. Jag är väl en sökare fortfarande även om makro tar övertag ibland. Krya på dig nu.
//Bert-Ola
Svar från pic-tor 2012-09-06 11:22
Jag brukar ofta skriva om att ha "ett öppet sinnelag" och "nyfikenhet" i sitt fotograferande och naturligtvis menar jag vad jag skriver. Det är ju det som är motorn och driver intresset framåt. Motsatsen är ju att man bara ältar samma saker om och om igen. Då har man kört fast.

/Torbjörn
Torbjörn, du kan verkligen konsten att fånga det du ser på bild och göra det intressant! Här är det snyggt och sparsmakat. Det är alltid lärorikt att betrakta dina bilder och läsa din text.
Tack så mycket för det!
//Ewa
Svar från pic-tor 2012-09-06 11:29
Tack så mycket Ewa! Trots att jag hållit på i så många år så tror jag inte att det har varit så roligt att fotografera som just nu. Fast inget slår ju första gången man såg en bild växa fram i framkallningsskålen förstås. Det ögonblicket var magiskt och har för alltid etsat in sig i mitt minne. Sedan får man inte heller glömma alla trevliga människor man lärt känna genom sin hobby.

Ha det gott
/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg