Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Sommarkväll – och visst är Steady Shot bra att ha

Det blev sent innan jag satte mig i bilen och for tillbaka till Skurups folkhögskola, där jag under en vecka i somras hyrde ett rum. Jag hade varit ute hela dagen och kört runt i södra delarna av Skåne och nu längtade jag till sängen. Solen höll på att gå ned bakom molnen, som alltid tycks dyka upp och skymma solens sista strålar. På min A850 sitter fortfarande mitt Minolta 100/2,8 makro. Jag hade tidigare använt det i Smygehuk och iddes inte byta innan jag styrde kosan mot nattvilan.

Ett makro kring 100 mm är ju bra till mycket annat också än just till närbildsfotografering. Det fungerar bra till porträtt och landskapsfotografering också. Då fokuseringen inte brukar vara särskilt snabb på den här typen av objektiv så lämpar det sig bäst till lite mer stillsammare fotografering. Ställer man in aktuellt AF-område så går det naturligtvis lite snabbare att fokusera.

I det böljande landskapet åker jag ömsom i sol, ömsom i skugga. Korna gonar sig i de sista solstrålarna och stirrar tankfullt framför sig medan de idisslar dagens hårdsmälta föda. Kalvarna kikar nyfiket på mig när jag glider förbi med sidorutan nedvevad.

Månen är uppe och kastar sitt vakande öga över gårdar och hus. Det är så stilla och jag stannar en stund vid sidan av vägen och lyssnar på det svaga suset som hörs från en klunga vindkraftverk alldeles intill. Väl framme tar jag några bilder på den sällskapliga katten och på blommorna i rabatten intill husväggen. Steady Shot fungarar alldeles utmärkt vid 1/50 s och det fina är ju att det alltid finns där. Oavsett vilket objektiv du använder.

På återseende

/Torbjörn

Inlagt 2012-09-16 17:30 | Läst 4119 ggr. | Permalink
Trevliga bilder från din Skånetur. Jag gillar perspektivet och skärpedjupet i den näst sista och den gyllene kalven är en otroligt vacker kvällsbild.
/ pia
Svar från pic-tor 2012-09-17 17:20
Tack så mycket Pia! Kor på bete är estetiskt tilltalande tycker jag och här bidrog det varma kvällsljuset till att ytterligare skapa lugn och ro.

/Torbjörn
Vilken härlig kombination. Makro,Steady Shot och herr Olsson. Fina bilder från din kväll i Skåne och du är inte bara en duktig fotograf utan du kan beskriva dina upplevelser på ett mycket bra sett också.
Ha de gott //Bert-Ola
Svar från pic-tor 2012-09-17 17:24
Tack så mycket Bert-Ola! Det blev till slut en mycket vacker kväll trots att den till en början var mycket blåsig. Kul att du uppskattar både bild och text och Steady Shot är verkligen bra att ha.

/Torbjörn
Härliga bilder till en fin liten berättelse från din resa. Jag gillar bilden med sol och vindenergin
Marianne
Svar från pic-tor 2012-09-17 17:29
Tack så mycket Marianne! I Skåne finns väldigt många vindkraftverk och jag tycker att de på sina ställen t o m kan vara bildmässiga. Fast de som bor alldeles intill dem har kanske en annan uppfattning.

/Torbjörn
Vackert och finstämt hela bunten!
Gonatt!
Ewa
Svar från pic-tor 2012-09-17 17:31
Tack så mycket Ewa! Kvällsljus ger en speciell känsla till bilderna som man kanske borde utnyttja lite oftare.

/Torbjörn



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg